Treba vam 20 minuta

Pravilo 4P: Pridržavajte ga se i kuća će blistati svakog dana!

Obratite pažnju na četiri ključne tačke

Enterijer
Autor:
Pravilo 4P: Pridržavajte ga se i kuća će blistati svakog dana!
Foto: Shutterstock

Možda najbolja stvar za održavanje urednosti kuhinje i celog doma jeste večernje pospremanje četiri ključne točke, koje će doneti besprekoran izgled doma!

Nakon večere odvojite samo 20 minuta da počistite taj svakodnevni haos.

Pravilo "4P" odnosi se na dovođenje u red najvažnijih površina koje često zakrčimo stvarima koje upotrebljavamo, što daje utisak neurednosti. To su površine (na primer za kuvanje), rerna, šporet, posuđe i pod. Ako ta četiri mesta budu uredna pre spavanja, sledećeg dana će vam sve biti lakše.

Slobodne površine, poput kuhinjskog pulta, polica ili kauča i stolica "prodisaće" ako s njih sklonite prljavo suđe (u sudoperu ili mašainu) ili prljav veš (u korpu), a ako se radi o namirnicama ili čistom vešu, pospremite ih na svoje mesto. Zatim te površine prebrišite poluvlažnom krpom.

Mrvice i ostatke hrane odmah nakon kuvanja sklonite sa šporeta i prebrišite rernu ako ste je koristili tog dana. Obrišite i dugmiće i krpu okačite na ručku rerne. Nakon toga uzmite usisavač ili metlicu i pokupite mrvice s poda. Poslednje što bi trebalo da uradite jeste da operete suđe. Ako imate mašinu - blago vama, a ako nemate, najbolje da se u koštac s njim uhvatite - odmah.

Keramičar otkrio tajnu za čišćenje fuga: Napravite sami rastvor koji će učiniti čuda u vašem domu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs