raskošna oaza

Prefinjenost, elegancija i luksuz: Zavirite u otmenu kuću slavnog modnog dizajnera Karla Lagerfelda! (FOTO)

Slavni dizajner Karl Lagerfeld odlučio je da proda svoju luksuznu vilu koja se nalazi u Nemačkoj, a za koju mnogi često kažu da predstavlja pravi snobizam.

Enterijer
21:47h Autor:
Prefinjenost, elegancija i luksuz: Zavirite u otmenu kuću slavnog modnog dizajnera Karla Lagerfelda! (FOTO)
Karl Lagerfeld, Foto: Profimedia

Karl Lagerfeld trenutno živi u Parizu, a u svojoj vili "Jako" koja se nalazi nedaleko od Hamburga uživa uglavnom tek samo po nekoliko nedelja u toku godine, piše Glossy.

Čuveni Karl koji je kreativni direktor brendova Šanel i Fendi, odlučio je nakon nekoliko godina da proda ovu prelepu oazu za 11. 65 miliona dolara.

Sam naziv "Vila Jako" dobila je po Karlovom dugogodišnjem partneru Žaku de Bašeru koji je preminuo 1998. godine.

Upravo zbog toga ova prelepa oaza predstavlja malu sentimentalnu vrednost za poznatog dizajnera koji dugo godina nije želeo da je proda iskoristivši uspomene na vezu ali i samu priču o vili za svoju knjigu "Ein Deutsches Haus", koja je objavljena 1998. godine.

A post shared by Vogue Korea (@voguekorea) on

Vilu okružuje jako lep, cvetan vrt sa pogledom na reku Elbu, a enterijer je ukrašen draperijama sa puno svetla, policama knjiga, "Bechstein" klavirom i starinskim nameštajem.

Vila odiše luksuzom u pravom smislu te reči, a u nastavku pogledajte kako izgleda ova raskošna oaza.

Draperije dominiraju u ovom velelepnom prostoru kao i šareni tepih sa jako lepim slikama koje prostoru daju dozu prefinjenosti, elegancije i luksuza.

Vila je sagrađena na brdu sa tri spavaće sobe u periodu dvadesetih godina dvadesetog veka za jednog brodovlasnika, a zamišljena je prvobitno u italijanskom stilu kao rimske vile sa ogromnim stepeništem.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs