životna priča

Buran život najfatalnije francuske dive: Zaljubljivala se, raskidala, udavala i razvodila! (FOTO)

Zaljubljivala se, raskidala, udavala i razvodila ne mareći za glasine, a od nekog ko je sopstvenu trudnoću poistovetio sa bolešću, postala je strastveni borac za prava životinja...

Vip priča
13:20h Autor:
Buran život najfatalnije francuske dive: Zaljubljivala se, raskidala, udavala i razvodila!   (FOTO)
Brižit Bardo, Foto: Profimedia

Sve do pojave glumice Brižit Bardo na velikom platnu, holivudska produkcija je s visine gledala na evropsku kinematografiju. Nijedna žena nije bila dovoljno zanimljiva, glamurozna i seksepilna da bi skrenula pažnju vladara sedme umetnosti. Zanosna, plava, pravilnih crta lica, punih usana i sa pegicama na nosu zaludela je čitavu planetu, piše Glossy.

Konzervativno vaspitanje nije je sprečilo da se u ranoj mladosti ophodi liberalno, ali ni da starost dočeka kao konzervativac. U dvadesetim i tridesetim godinama života nije se libila da pokaže obnaženo telo, a ostavljaja je bez daha mnoge muškarce od kojih je nekim pošlo za rukom da postanu njeni muževi.

Poznata šminkerka pokazala nekoliko trikova: Klaudija Šifer izgleda kao Brižit Bardo! (VIDEO)

foto: Profimedia

Zaljubljivala se, raskidala, udavala i razvodila ne mareći za glasine, a od nekog ko je sopstvenu trudnoću poistovetio sa bolešću, postala je strastveni borac za prava životinja. Iako je ušla u devetu deceniju, ostala je dosledna sebi i u širokom krugu zaobilazi plastične hirurge i tretmane botoksom ponosno pokazujući nove bore.

Bivša glumica i pevačica, danas najglasnija svetska aktivistkinja za zaštitu životinja, legendarna Kamil Žaval, poznatija pod umetničkim pseudonimom Brižit Bardo, rođena je 28. septembra 1934. godine u Parizu kao ćerka domaćice Ane-Mari i industrijalca Luija Bardoa. Odrasla je u izuzetno religioznoj porodici u kojoj su joj od detinjstva usađeni ideali katoličke vere, a prsten konzervativnih kodeksa u čijem maniru je vaspitana, nije je sprečio da počne da se bavi umetnošću.

Ivanka Tramp poput Brižit Bardo: U Belu kuću uvela smeli trend! (FOTO)

foto: Profimedia

Birala je one discipline koje slave lepotu tela i njegovog pokreta, a konačan izbor pao je na balet koji ju je fascinirao. Karijeru je započela prvim plesnim koracima u "Conservatoire Nationale de Danse", a njena lepota i gracioznost ubrzo su došli do izražaja, pa je već sa petnaest godina angažovana kao model.

Atraktivan izgled doveo ju je do prve naslovne strane i to u modnom magazinu "Elle". Baš na toj fotografiji ugledali su je režiser Mark Alegre i njegov asistent Rože Vadim što je potpuno promenilo njen život.

Ona i Rože zaljubili su se jedno u drugo, a šarmantni mladić opsednut lepotom svoje izabranice odlučio je da je zaprosi. Pošto je imala samo sedamnaest godina njeni roditelji su odbili da joj daju dozvolu za brak zbog čega je još kao maloletnica prvi put pokušala da se ubije. Pred takvom ucenom roditelji su poklekli pa je u svojoj osamnaestoj ipak postala supruga reditelja Vadima. Postala je poznata pod nadimkom Bebe, a pod imenom Brižit Bardot na filmskom platnu je debitovala 1952. godine, u filmu "Le Trou Normand ".

Prokleta lepota Brižit Bardo: Skandalozan život, razvodi i bolna trudnoća! (FOTO)

foto: Profimedia

Prvu glavnu ulogu odigrala je u ostvarenju "La Lumiere d'en Face" 1956. godine, a angažman u "En Effeuillant la Marguerite" sledeće godine osigurao joj je status seks simbola. Zahvaljujući Vadimu dobila je rolu koja joj je donela svetsku slavu i milionsku zaradu u filmu "And God Created a Woman".

Ovo ostvarenje u potpunosti je promenilo dotadašnje poimanje seksa u sedmoj umetnosti, naročito nakon legendarne scene u kojoj Brižit igra bosonoga na stolu. Zahvaljujući svojim prvim ulogama ova zgodna Francuskinja stala je rame uz rame sa američkim seks simbolom Merilin Monro. Istovremeno, zahvaljujući ulogama u kojima je dominirao njen seksepil, poraslo je interesovanje holivudskih filmskih producenata za ostvarenja evropske kinematografije.

Ne trebaju vam silikoni: Sjajan trik Francuskinja za usne poput Brižit Bardo! (FOTO, VIDEO)

foto: Profimedia

"Ako sam odigrala neku ulogu u evoluciji francuskog društva i običaja, to je bilo uprkos meni. Mislim da sam odgovarala tom razvoju, određenoj želji društva u određenom trenutku", tvrdila je u svojim izjavama voljena i osporavana Bardo.

Fascinacija njenim likom, koja je započela još 1953. zbog prvog američkog filma u kojem se pojavljuje s Kirkom Daglasom "Un acte d'amour", nastavila se i Bardo postaje prva osoba van anglosaksonskog govornog područja koja je proslavila uspeh francuske kinematografije.

Jednostavno i seksi: Modni stil Brižit Bardo koji odoleva vremenu!

foto: Profimedia

Iako su na profesionalnom planu savršeno funkcionisali, Brižit i Rože imali su problema u privatnom životu. Upravo za vreme braka Brižit je imala aferu sa slavnim glumcem i kolegom iz filma "I Bog stvori ženu",Žan Luj Trintignantom koji je u to isto vreme bio oženjen. Par se viđao pune dve godine dok glumca nije zadesio vojni rok, a glumica upoznala pevača Gilberta Becauda.

Brak sa Vadimom potrajao je pet godina, ali se njihova profesionalna saradnja nastavila i posle razvoda. Vadim koji je preminuo pre petnaest godina ostao je upamćen po rečenici: "Vernost mi je dosadna", a upravo su ljubavne spletke i preljube ono što je navodno uništilo njihov brak.

Brižit se od Vadima razvela 1957, ali je godinu dana kasnije, nakon uspeha u "La Parisienne", zaigrala u njegovom filmu "Les bijoutiers du clair de lune". Engleski je progovorila u klasiku "Paris by Night" s Frenkom Sinatrom u glavnoj ulozi.

Dve godine nakon razvoda ponovo je stala na ludi kamen udavši se za glumca Žaka Šarijea.

Dvanaest meseci nakon venčanja dobili su sina Nikolasa Žaka Šariea sa kojim glumica nikada nije bila bliska jer je svoju trudnoću uporedila sa tumorom.

Ubrzo 1962. godine usledio je i njen drugi razvod. Brižit se trudila da uprkos ogromnoj slavi živi u senci. Dešavalo se da je iz tog bega od slave protresu zaljubljeni fanovi koji su joj u više navrata provaljivali u kuću samo da bi je videli ili uzeli nešto njeno za uspomenu.

Velika ljubav Alena Delona: Životna priča glumice neverovatne harizme i lepote (FOTO)

foto: Profimedia

"Kad me prepoznaju, trebalo bi da mi je milo, ali ja se naježim", tvrdila je ona, iako je oduzimala dah milionima muškaraca širom sveta, a o njoj su maštali i u njenom naručju se grejali najmoćniji ljudi proteklog veka među kojima i pevači Serž Genzbur i producent Bob Zaguri. Sve to je nije činilo srećnom , pa je u jednom od novijih intervjua priznala da je više puta baš zbog slave bila na ivici da sebi oduzme život.

"Možete da budete i bosonogi, ali da budete srećni. Zaista sam više puta bila na ivici da izvršim samoubistvo. Imala sam sve, a bila sam nesrećna. Pravo je čudo da sam još živa", govorila je glumica koja se dan pre svog četrdesetog rođendana, u septembru 1974. godine, povukla iz glumačkog života, promenila životne navike i postala vegetarijanka.

Serž i Džejn Birkin: Divlja i neobuzdana ljubav o kojoj se i danas priča! (FOTO, VIDEO)

foto: Profimedia

Iako se više nije bavila glumom, paparaci su je konstantno pratili, pa je 1983. godine izašla čak i trilogija o životu BB. Svega dvadesetak dana kasnije, opterećena slavom i duboko depresivna, Brižit je po treći put pokušala da ode s ovog sveta, ali ju je spasila kućna pomoćnica.

Nakon drugog razvoda udala se i treći put za nemačkog milionera i plejboja Gintera Saša, ali je njihova sreća bila kratkog daha. Ta veza ostala joj je u sećanju kao jedna od najdražih uspomena, a njegovo samoubistvo maja 2011. godine u potpunosti ju je slomilo.

Klaudija Šifer (47): Drago mi je što se moja "zlatno doba" desilo pre pojave društvenih mreža! (FOTO)

foto: Profimedia

"Bardo je u šoku. Održavala je vezu sa Ginterom koji joj je dvadeset godina pomagao u fondaciji", potvrdio je glumičin bliski prijatelj. Ginter se ubio u dvorcu u Švajcarskoj koji je u vlasništvu fondacije njegove bivše žene Bardot, što implicira da su nekadašnji supružnici bili bliski i nakon razvoda. Saks je inače sredinom šezdesetih pretvorio letovalište Sen Trope na francuskoj rivijeri u igraonicu bogatih i slavnih, a među njima je bila i filmska zvezda Bardo.

Poslednji put stala je na ludi kamen 1992. godine sa Bernarom Dormalom s kojim i danas deli dobro i zlo.

Ona je uspela da ukroti najvećeg zavodnika 20. veka: Ja sam se u njega zaljubila i želela da budem sa njim do kraja života! (FOTO)

foto: Profimedia

Reč je o funkcioneru ultradesničarske partije "Front National". Njihovu zajednicu ne prate posebne kontroverze, ali zato Brižit svetsku javnost povremeno šokira svojim izjavama. Nakon pisanja u svojoj knjizi "Vapaj u tišini", 6. maja 2004. kažnjena je za podsticanje rasne mržnje i netrpeljivosti, pošto je izrazila zabrinutost zbog infiltracije islamskih ekstremista u Francuskoj. I danas je najgrlatiji portparol ksenofoba i antiislamista, što izaziva zgražavanje mnogih Francuza koji su je obožavali na filmskom platnu.

Ova kontroverzna umetnica u septembru je napunila osamdeset i tri godina, ali je u javnosti ostala upamćena proslava njenog sedamdesetog rođendana kada je uz nekoliko čaša šampanjca zahvalila Bogu što je ušla u osmu deceniju.

"Punim sedamdeset godina, hvala Bogu što mi je dao da stignem dotle. Ali, istovremeno, više bih volela da imam trideset. Ipak, rado prihvatam starost jer to je vreme koje prolazi.

Danas duva neki ludi vetar, žene hoće da ostanu mlade i pribegavaju hirurgiji. Sve liče jedna na drugu... Savršenstvo je tako dosadno", izjavila je bivša glumica dok se u svetskoj javnosti i dalje vodi polemika šta je sve na svom licu i telu operisala, uprkos njenim tvrdnjama da se odlučila na prirodno starenje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs