Odlični trikovi

Peglanje veša vam oduzima previše vremena: 3 saveta posle kojih ćete manje koristiti peglu!

Iako postoji ona ''tvrdoglava'' odeća koja će uvek zahtevati peglanje, uz ova tri trika većina komada koje nosite svakodnevno više vam neće zadavati muku.

Enterijer
Autor:
Peglanje veša vam oduzima previše vremena: 3 saveta posle kojih ćete manje koristiti peglu!
Foto: Shutterstock

1. Koristite omekšivač

Uz dodatak omekšivača većinu odeće nećete morati da peglate, jer on vešu daje dodatnu mekoću. Takođe, pegla će vam ređe trebati ako posedujete odeću od mešanih materijala, dok će vam oni prirodni poput čistog pamuka, lana ili svile zadati više muke.

Ako uspete da izbegnete višesatno peglanje, imaćete više vremena za sebe.

Aluminijumska folija je spas: Najgenijalniji trik za peglanje odeće do sada! (VIDEO)

foto: Shutterstock

2. Slažite mokar veš

Iako se čini kao da to iziskuje previše truda, ipak se isplati jer je kratkotrajnije od samog peglanja. Nakon što se veš opere, izvadite ga iz veš mašine, dobro protresite, složite jedan na drugi i izravnajte rukama.

Pritisak vlažnog veša izravnaće vaše rublje, a kako bi ovaj trik u potpunosti odradio svoju magiju, još vam preostaje da nakon petnaestak minuta hrpu rublja preokrenete na drugu stranu.

3. Izbegavajte presušivanje veša

Nakon što je vaš veš ''odležao'' dvadesetak minuta do pola sata, zakačite ga na žicu ili vešalicu kako bi se u potpunosti osušio. Ključ je u tome da veš ne ostane da visi nakon što se osuši, jer time rizikujete da vam na odeći ostanu trakovi od štipaljki ili crte.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs