Inspiracija

Kutak za potpuno uživanje: 8 saveta za uređenje balkona svih dimenzija! (FOTO)

Počinje sezona uređenja terasa i balkona, no, prije nego što krenete s brojnim isprikama i razlozima zašto ne urediti svoj balkon ili terasu, donosimo nekoliko savjeta koji će vam vjerujemo pomoći da promijenite mišljenje.

Enterijer
Autor:
Kutak za potpuno uživanje: 8 saveta za uređenje balkona svih dimenzija! (FOTO)
Foto: Shutterstock

1. Ni jedan balkon nije premali

I minijaturni balkon već je dovoljan za ležaljku i nekoliko cvetova koji će ulepšati vašu svakodnevicu. 2. Ne, nije sve tako skupo i nedostižno

Umesto da kupujete gomilu biljaka, visećih teglica, nove stolice, sto, roštilj… dobro proučite što možete da iskoristite od već postojećih stvari. Na primer, biljke uopšte ne moraju da vise na ogradi balkona, odlična je opcija da ih stavite na police, a za tu svrhu poslužiće i stari regal koji možete da prefarbate ili da ga presvučete dekorativim tapetama.

Šta svako dvorište treba da ima: Cveće koje čuva kuću i ukućane, donosi boljitak i uspeh! (FOTO)

3. Uložite u detalje, ali odredite prioritete

Naime, poznato je da jastuci, stolnjaci, ležaljke blede i menjaju boju. Naš savet je, nemojte robovati stvarima, ako već na početku leta odlučite ili ćete svake sezone kupovati sav novi tekstilni asortiman ili ćete se disciplinovati. Obe odluke su legitimne.

Letnja terasa ne može bez ovog cveća: Kako se gaje čarobne petunije! (FOTO)

A post shared by Kasia Ogórek (@twojediy) on

4. Zaštita od sunca je zaista tema za sebe i za nju ne postoji jednostavan odgovor

Tende su odlično rešenje za balkone, suncobrani praktično i jeftino rešenje za lođe, roletne su vrlo efikasne, ali i često neestetsko rešenje. Uvek je dobra opcija i pergola s biljkama puzalicama poput bršljena i loze, a divni su i bambusi koji stvaraju predivan ugođaj i štite od sunca i pogleda. 5. Ugođaj, da to je ključna reč koja je kod uređenja spoljašnjeg prostora

Ni jedna biljka, komad nameštaja, tenda, pločice, dekking na podu ne može da promeni mnogo, ako niste stvorili atmosferu potrebnu za opuštanje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs