GENIJALNO

Zavirite u stan budućnosti: Naši domovi će biti sve manji ali će se transformisati! (VIDEO)

Iako danas to ne možemo ni da zamislimo, ovako će izgledati naši domovi u budućnosti.

Enterijer
Autor:
Zavirite u stan budućnosti: Naši domovi će biti sve manji ali će se transformisati! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube/White Arkitekter

Iako se danas trudimo da imamo što prostraniji dom, u budućnosti će to biti daleko drugačije. Imaćemo sve manje prostora za život, ali to neće predtavljati nikakva ograničenja.

Švedska kompanije "White Arkitekter" prestavila je projekat nazvan "Drömlägenheten", što na švedskom jeziku znači dom iz snova.

To je projekat koji pokazuje kako vaš stan može da se transformiše za par minuta i da se prilagi vašim potrebama.

Na prvi pogled ovaj dom iz snova izgledaće klasično, ne postoji ništa neuobičajeno. Ali ako nastavite da ga istražujete, primetićete da to nije tako običan stan.

Zahvaljujući unutrašnjim zidovima koji se pomeraju i brojnim "tajnim" pregradama, centralni prostor stana može da se koristi kao trpezarija i dnevna soba, a po potrebi isti prostor može da se pretvori u čak četiri spavaće sobe.

Stvari koje nikada nećete naći u kuhinji urednih ljudi: Caka da i vaš dom zablista!

foto: Printscreen Youtube/White Arkitekter

Pregradni zid koji se pomera formira tri male spavaće sobe sa jednim krevetom i stolom koji se izvlače iz zida. Ove sobice podeljene su pregradama koje apsorbuju zvuk. Preostali deo dnevne sobe se transformiše u glavnu spavaću kada se bračni krevet spusti iz plafona.

Na taj način je u domu od 55 kvadrata moguće imati i miran kutak za svakog člana porodice, ali i veliku trpezariju kada je potrebno ugostiti prijatelje na svečanom ručku.

Prostor je maksimalno iskorišćen u kuhinji, u kojoj se radne površine rasklapaju. U podu su napravljen dodatan prostor za skladištenje stolica i stola koji se sklope i odlože kada nisu potrebni.

Ispod poda u vešernici je smeštena kada, pa je i taj prostor dobio dvojnu funkciju.

Trendovi za uređenje kuhinje: Ovi detalji su totalni hit! (FOTO)

Pogledajte kako izgleda dom koji se transformiše:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs