Genijelne ideje

Trendovi za uređenje kuhinje: Ovi detalji su totalni hit! (FOTO)

Svaka sezona unosi nešto sa svojim novim trendovima u svetu kuhinjskog dekora, a ovo hladno proleće nije ništa drugačije. Promena u stilu dizajna kuhinja za ovu godinu, svodi se na tematsku fuziju sa prirodom, koja dobija centralnu ulogu

Enterijer
12:41h Autor:
Trendovi za uređenje kuhinje: Ovi detalji su totalni hit! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Ona je fokus naših planova tokom renoviranja i projekata redizajniranja, a zauzima primarno mesto daleko češće od ostalih prostorija u domu. Sve ovo poseduje dobre razloge. Kuhinja je ujedno i žila kucavica koliko i glavni radni prostor enterijera. Upravo iz ovog razloga mi obožavamo sezonsko dekorisanje naših prostora, koje nikada ne sme da pređe određene granice. Svaka sezona unosi nešto sa svojim novim trendovima u svetu kuhinjskog dekora, a ovo hladno proleće nije ništa drugačije. Promena u stilu dizajna kuhinja za ovu godinu, svodi se na tematsku fuziju sa prirodom, koja dobija centralnu ulogu.

Iz malih bašti, zelenilo će se početkom ovog proleća preseliti u naše kuhinje, gde će uneti daleko više vizuelnog uticaja. Tu su još i raznobojni dodaci koji su uglavnom rezervisani za jesen. Takođe, mi posedujemo treću, daleko permanentniju soluciju koja može ostati duže u našim kuhinjama čineći ih efikasnijim i prijatnijim za oko. Ukoliko volite da s vremena na vreme promenite nešto u svojoj kuhinji ili smatrate da je došlo vreme za određene projekte redizajniranja vašeg kuhinjskog prostora, onda će vam narednih nekoliko pasusa pružiti prave smernice.

1 / 3 Foto: Shutterstock

Iskoristite zelenilo

Unošenje zelenila u kuhinju uvek predstavlja delikatan postupak. Ovo je posebno tačno kada zaista niste vični održavanju svojih biljaka. Uramljeni botanički detalji su uvek u trendu i nude vam savršenu alternativu u ovom slučaju. Oni dozvoljavaju da kreirate posebna umetnička dela, dopadljiva i unikatna u isto vreme. Postavljanje ovakvih komada u kuhinju, odmah iza bara za doručkovanje, može pružiti prostoru daleko prirodniji i dopadljiviji izgled. Ukoliko ne možete da dođete do uramljenih botaničkih tema slobodno iskoristite neku prirodnu temu na zavesama prozora ili čak, kuhinjskim pozadinama.

1 / 3 Foto: Shutterstock

Šarmantan drveni pult za doručkovanje

Srce svake zajedničke kuhinje jeste njen bar za doručkovanje, a pošto smo do sada predstavili sve moguće solucije po ovom pitanju, vrhunski kuhinjski trendovi nam tokom svake godine nude nove mogućnosti da se osvrnemo na najbolju od njih – drvene pultove za ručavanje. Možete poboljšati stil svog prostora prirodnim barskim pultom koji pruža balans nešto poliranijim i savremenijim površinama, sa svojim grubim ivicama i neopisivom toplinom. Nešto uglađenije površine i kompaktni pultovi za doručkovanje koji štede kvadraturu u drvenim finišima, takođe mogu služiti kao ergonomski dodaci glavnom kuhinjskom ostrvu.

1 / 3 Foto: Shutterstock

Svetle narandžaste pozadine

Istina je da narandžasta predstavlja boju koja je veoma često rezervisana za svečani doček jeseni, ali njenim uklapanjem tokom cele godine pružate belim i drvenim kuhinjama, na primer, predivnu centralnu tačku u formi zadivljujućih pozadina. Ovakav pristup će podjednako ulepšati vašu kuhinju tokom leta, a uklapa se čak i sa primorskim detaljima. Pored toga, kada jesen ponovo dođe, vi ćete posedovati kuhinju koja će je potpuno spremno dočekati. Zapravo, narandžaste pozadine čine daleko više od jednostavnog dodavanja energičnijeg izgleda kuhinji, one ostaju relevantne tokom cele godine.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs