Obratite pažnju

Stvari koje nikako ne smete prati u mašini: Ovako ćete upropastiti garderobu!

Nekada je najlakše da ubacite stvari u mašinu za veš, ali portal "Prevention" donosi spisak stvari koje ipak ne treba da stavite u bubanj

Enterijer
Autor:
Stvari koje nikako ne smete prati u mašini: Ovako ćete upropastiti garderobu!
Foto: Shutterstock

Memorijska pena Ako vam ikada padne napamet da znate da pranje jastuka od memorijske pene nikako ne treba da perete u mašini. Bez obzira na koji program da ih stavite, pokretanje bubnja može da ošteti memorijsku penu. Najbolje je da ih perete ručno u kadi ili da prebrišete mokrom krpom uprljane delove. Brushalteri Zlatno pravilo za grudnjake je ručno pranje. Koristite hladu vodu i deterdžent za osetljive materijale. Ako ih perete u mašini žice će sigurno stradati vrlo brzo, a vremenom i korpe koje će izgubiti oblik.

Perete veš na 60 stepeni? Evo zašto više nećete to da radite!

foto: Shutterstock

Čipka Ako na odeći imate vez, perle ili čipku nikako takve stvari ne perite u mašini za veš. Gotovo sigurno ćete uništiti taj komad odeće. Najbolje rešenje je da odnesete komad odeće na hemijsko čišćenje. Kašmir Nežni materijali nikako nisu za pranje u mašini. Oni se najčešće deformišu ili skupe posle bilo kod programa. Najbolje ih perite ručno, u hladnoj vodi i sa tečnim deterdžentom. Takođe, kada sušite odeću od kašmira ili vune, umotajte ih lepo u peškir i stavite na sušilicu. Ako stavite džemper od kašmira da visi on će se rastegliti i od sušenja.

U punu veš mašinu ubacila je aluminijumsku foliju: Malo ko zna ovu genijalnu caku! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs