Astrologija vam bira enterijer

Uredite dom prema horoskopu: Ribe vole raskošna kupatila, Rak zidove sa porodičnim slikama

Biku je krevet najbitniji deo nameštaja, Blizanac mora da ima moderne police za računar, dok je stil Lava luksuzan i kičast
Enterijer
12:58h Autor:
Uredite dom prema horoskopu: Ribe vole raskošna kupatila, Rak zidove sa porodičnim slikama
Foto: Shutterstock

Dajte dušu vašem životnom prostoru zahvaljujući zvezdama, koje na osnovu horoskopskog znaka uređuju vašu kuću ili stan. Dom prepun sitnih uspomena, koji liči na muzej ili minimalistička jednostavnost i stroge linije? Astrologija vam može puno pomoći oko ulepšavanja enterijera.

Ovan - funkcionalnost

U životnom prostoru jednog Ovna sve mora biti vrlo dobro složeno i pristupačno. Ovaj znak nema strpljenja da se zamara sa puno detalja. Radi usklađenja sa njihovom ogromnom energijom, preporučuje se da prilikom uređenja doma koriste intenzivnije i svetle boje.

Bik - udobnost

Kauč i krevet Bikovima su najvažniji delovi nameštaja u kući. Kvalitet je na prvom mestu, a ovaj znak uvek voli da bira prirodna vlakna, koja stvaraju ugodnu i opuštajuću atmosferu. Za Bikove su idealne zemljane boje. Ukoliko ne koriste neke stare komade nameštaja, ne bi trebalo da zatrpavaju svoj dom već da te stare stvari poklone nekome.

Blizanci - komunikacija

Blizancima je komunikacija na prvom mestu, pa im je neophodan moderan i multifunkcionalan nameštaj. U tom slučaju valja se pobrinuti za kvalitetne i estetski zanimljive zidne nosače ili vrhunske police za TV zaslone i računare, dok je nužno osigurati i superbrzi Internet.

Rak - porodični motivi

Za Rakove se preporučuje da ukrase čitav zid ili kompletan hodnik uokvirenim fotografijama svoje uže i šire porodice, kao i nekim uspomenama iz prošlosti. Budući da su sentimentalna duša, ti komadići će im značiti mnogo više nego bilo kakav najnoviji trendi komad nameštaja, o kojem svi pričaju.

Lav - luksuz

Kao pravi predstavnik svog horoskopskog znaka, Lav će uvek priuštiti najbolje što može. Ovaj znak će ponosno kupovati za svoj dom nove, atraktivne komade nameštaja, i obraćaće pažnju da sve to vizuelno veoma lepo izgleda, jer stalno želi da oduševi okolinu. Zbog potrebe da trpaju često više modernih stvari, koje se ne idu previše jedna uz drugu, dom Lavova zna nekada da bude i malo kičast. Za njihsu idealne tople boje.

Devica - red i organizacija

Device su najpoznatije po svom osećaju za red i disciplinu, što se vidi na njihovim policama u kući. Svakako da će iskoristiti svaki pa i najmanji prostor, ali neće nikada držati nešto što nema svoju funkciju. Uz dobru organizaciju i istančan osećaj za estetiku, one su majstori u korišćenju formule "kako sa malo stvari napraviti puno".

Vaga - dekor

Estetika je Vagama izuzetno važna, pa se brinu da ukrase životni prostor stvarima koje odražavaju njihov stil. Savet za pripadnike ovog znaka je da izbegavaju rasprodaje i polovne stvari. Dom Vaga je poput umetničke galerije, u kojoj su izloženi originali. Trebalo bi da upotrebljavaju svetle i prozračne boje, kao i metalne i staklene površine.

Škorpija - privatnost

Dom je za Škorpije najdraže utočište, pa zato je najbolje da pri njegovom uređenju koriste mirne i tamnije boje. Privatnost im je veoma bitna, pa lične uspomene radije čuvate u fioci. Dosta se vezuju za stvari i često pate od "hrčkovog sindroma" skupljajući ih, pa bi zato bilo dobro da povremeno naprave selekciju i reše se viška predmeta.

Strelac - prilagođenost

U idealnoj varijanti, zahvaljujući njihovoj praktičnosti i romskoj duši, dom Strelčeva je lako prenosiv, pa su selidbe za njih lak zadatak. Međutim, znaju da se zatrpaju brojnim predmetima koji svedoče o nekim uzbudljivim trenucima iz života. Najbolje bi bilo da sve pokušaju da slože tako da je što lakše održavati kuću, kako ne bi još i time razbijali glavu dok su negde na putu.

Jarac - tradicija

Za njih je tradicija ključna stvar u životu. Oni svoj prostor ukrašavaju odabranim predmetima, koji odražavaju vašu istoriju, uključujući i porodično nasleđe i vintage komadiće, koji su odnedavno ponovno u trendu. Kako je praktičnost jedna od njihovih odlika, uvek razmišljaju o nameni nekog komada nameštaja pre nego što ga bace, prodaju ili daruju.

Vodolija - eklektičnost

Poznati su po svojoj eklektičnoj crti, pa zato ne obraćaju puno pažnje na pravila i neke smernice po pitanju dizajna, već svoj životni prostor uređuju onako kako odgovara njihovom ukusu. Vodolijama je jednostavno sve dozvoljeno, pa mogu slobodno kombinuju print sa tačkicama sa prugama, kao i sve ono što stvara njihov jedinstven stil.

Ribe - jednostavnost

Ribama je kao vodenom znaku najvažnija tačka u kući – kupatilo. Zato taj deo treba da izgleda što raskošnije i ugodnije za boravak. Najradije biraju stambene prostore koji prosto odišu i mame svojom udobnošću. Ipak, Ribe su sklone jednostavnijim linijama, koje je lakše održavati.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs