Obavezno pročitajte

Renoviranje stana: Pet dobrih investicija posle kojih će vaš dom izgledati kao nov! (FOTO)

Dopadalo se to vama ili ne, u nekom trenutku vašem domu je potrebno renoviranje. Nove stvari su postale stare, one koje su već bile stare su dotrajale, a kako ne biste stvorili još više štete, nemojte prolongirati početak radova.

Enterijer
14:42h Autor:
Renoviranje stana: Pet dobrih investicija posle kojih će vaš dom izgledati kao nov! (FOTO)
Foto: Profimedia

Iako renoviranje jeste veliki trošak, za neke radove se svako ulaganje ipak isplati, najpre zato što je reč o velikim radovima i ozbiljnom renoviranju koje će vam dugo nakon toga davati sjajne rezultate. Jednostavno, ovi radovi nisu kao krečenje da se sprovode svako-malo, već njihovi "rezultati“ traju godinama, pa čak i decenijama.

Spavaća soba: Uz nekoliko trikova, postaće vaš omiljen kutak u stanu! (FOTO)

Објава коју дели interior4all (@interior4all) дана

Stolarija

Zamena stolarije u vidu vrata i prozora jeste "popravka“ koja se radi skoro pa jednom u životu. Ukoliko živite u staroj zgradi ili kući, sigurno ste primetili da drveni prozori i vrata uopšte ne dihtuju dobro, a u periodu zime i hladnih meseci to vam baš i ne ide u prilog jer jednostavno rasipate toplotu pokušavajući da zagrejete prostor.

Čak i da imate centralno grejanje, ono vam neće značiti ništa ako "grejete dvorište“. Uložite novac u kvalitetnu PVC stolariju i vaš dom će automatski postati topliji.

Računi su vam astronomski, a vi se smrzavate! Besplatno podignite temperaturu za pet stepeni! (VIDEO)

Izolacija

Već ovde se možemo nadovezati na izolaciju koja je bitna kako zbog grejanja zimi, tako i zbog hlađenja leti, a doduše i zbog buke! Kada su zidovi tanki poput papira, čućete sve što se dešava oko vas, a to može da bude prilično neprijatno.

Takođe, kada želite da zagrejete stan koji ima tanke zidove i plus je na severnoj, hladnijoj strani, biće vam potrebno baš jako grejanje kako biste iole zakamuflirali činjenicu da živite u "kratonskoj kutiji". Isto važi i za period leta i „paklene“ vrućine u stanu koji je na sunčanoj strani. Dobra izolacija vas štiti kako od vrućine i hladnoće, tako i od glasnih komšija. Radite je jednom pa nikad više!

Grejanje

Renoviranje stana u pogledu grejanja je takođe pametna invsticija, naročito ukoliko imate dovoljno novca da uložite u taj vid radova. Ukoliko ste se do sada grejali na struju ili ste ložili peć ili šporet, jasno vam je koliko posla tu ima.

Život u malom stanu: Ključna pravila za više prostora, udobnost i toplinu! (FOTO)

Објава коју дели interior4all (@interior4all) дана

Centralno grejanje je u tom slučaju zaista laka opcija sa kojom ne morate mnogo da razmišljate, pa ako imate mogućnost da ga koristite – samo napred. Investicija jeste velika i centralno grejanje plaćate tokom cele godine, ali ako vam je dosadilo smrzavanje tokom zime i jurnjave da uključite peć da akumulira ili založite vatru – vredi svaki dinar!

Podno grejanje je veoma isplativa investicija pa se sve više ljudi odlučuje za njegovu ugradnju. Kompletan pod vašeg doma se pretvara u grejnu površinu i dobijate luksuz da po pločicama hodate bosi usred zime.

Zavirite u dom poznate blogerke: Inspirišite se kućom koja odiše kalifornijskim stilom! (FOTO)

Pod

Sređivanje poda je jedan od češćih radova, što kada je reč o hoblovanju parketa, što kada je reč o potpunoj zameni poda i ugradnji, recimo, laminata. Nov, sređen pod je mnogo lakši za održavanje, zaista vam štedi i vreme i živce i novac, pa ako vam je dotrajali pod dosadio – samo napred!

Kupatilo

Još jedan od popularnih radova i apsolutno korisnih je renoviranje kupatila. Sređivanje cevi, zamena starog lavaboa, wc šolje i pločica ne samo da će vam dati lepše kupatilo, već i čistije i lakše za održavanje.

Izlaganje fotografija i slika u vašem stanu: Besplatni trikovi za velike promene! (FOTO)

Tuš kabina ili kada koje su zastarele, pune kamenca koji se više i ne može očistiti nisu vam potrebne pa slobodno uložite novac u kupatilo iz snova. Kao i u slučaju svih drugih navedenih radova, ovo je sad pa više nikad!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs