od kartona i drveta

Ovo je kuća iz snova: Gradi se za jedan dan, temelj vam ne treba, traje 100 godina! (FOTO)

Ne dajte da vas zavara to što nije skupa

Enterijer
Autor:
Ovo je kuća iz snova: Gradi se za jedan dan, temelj vam ne treba, traje 100 godina! (FOTO)
Foto: Profimedia

Savršena kućica idealna za vikend odmor, pa čak i za život ako vam mali prostor ne smeta, ima jednu tajnu - napravljena je od kartona!

Pod nazivom "Vikelhaus" (Wikkelhouse), kuća je napravljena od ukupno 24 sloja kartona i širokih delova koji se savršeno uklapaju jedan u drugi.

Spoljašnjost je vodootporna i pokrivena drvenim panelima, a proizvođači kažu da kuća može da traje do 100 godina! Enterijer je presvučen tankim slojem drveta, ali to može da se promeni, prema želji kupca.

Luksuzna kuća za 1.000 evra: Stiže na vašu adresu, montira se za vikend! (FOTO)

foto: Profimedia

Standardna Vikelhaus kuća košta 25.000 evra, teška je oko 450 kilograma, i svaka može da sadrži kupatilo, kuhinju i spavaću sobu - sve ono što vam je potrebno za život.

Zbog svoje strukture, lako se pomera, temelj nije neophodan, pa za čas možete i da se preselite, sa sve kućom. Veličina kuće takođe može da varira. Standardna kuća je dugačka 4,5 metra, široka 1,2, a visoka 3,5 metra.

Seoska kuća lepša od svake vile: Enterijer od kojeg pamet staje! (FOTO)

foto: Profimedia

Trenutno, isporuka može da se vrši samo u Holandiji, Belgiji, Luksemburgu, Nemačkoj, Danskoj i Velikoj Britaniji, a izum je u delo sprovela kompanija Fashion Factory iz Amsterdama.

"Čovek ste, dakle, nekad će vam trebati promena. Vikelhaus kuća se prilagođava svemu što vi poželite, može da raste zajedno sa vama, a još lakše možete da je prodate i transportujete drugom vlasniku", rekao je predstavnik za javnost ove kompanije.

(Stil.kurir.rs)

foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs