Feng šui

Slute na tugu i nemir: Ove detalje i slike odmah izbacite iz kuće!

Slike, ukrasi i različiti detalji mogu doneti u dom negativnu energiju i tako ugroziti protok energije sreće i napredovanja
Enterijer 25.03.2017. - 15:24h Autor: monnamagazin.me
Foto: Thinkstock

Feng šui kao veština uređenja prostora, koristi razne ukrasne predmete kako bi se uspostavili novi energetski tokovi i preusmerila i aktivirala energija.

 

U tu svrhu, jedan od vrlo jednostavnih načina je da svoj dom ukrasite umetničkim slikama i predmetima koji imaju simboliku skladno načelima 5 elemenata i orijentacijom prema stranama sveta.

 

Preporučujem ono što je blisko vašim navikama i psihologiji, pa stoga opremite svoj prostor ukrasima i slikama koji će uneti pozitivnu energiju i vizualno podstaći ukućane da se bolje osećaju u prostoru.

 

Koji ukrasi i detalju u vašem domu privlače negativnu energiju?

 

U literaturi je sačuvano mnogo zapisa o tome kakvu jaku energetiku mogu imati slike. Kada umetnik stvara sliku, on na platno prenosi vlastita osećanja. On bira temu, bira paletu boja, raspoređuje objekte na slici, tako kako se u datom trenutku sam oseća. Zato, preko umetničkog platna, možemo videti stvarno stanje ličnosti umetnika i osetiti njegove emocije. Zato svaka slika, izaziva kod onih koji je posmatraju neku emocionalnu reakciju.

 

Mesto gde se diše punim plućima: Zemlja sa najmanje razvoda, najviše ostrva i svežih maslina! (FOTO)

 

Istraživači tvrde da svaka umetnička slika deluje na raspoloženje i stanje posmatrača, čak i ako je vidi samo jedan put. U istoriji je poznato puno primera kada su remek dela ispunjena teškom energetikom uništavala zdravlja svojim vlasnicima. Tema nekih slika i komponenta boja deluju toliko ugnjetavajuće da se čak i njihova reprodukcija, ne preporučuje za držanje u kući.

 

Dakle analizirajte šta imate na svojim zidovima i ako su to motivi koji podstiču agresiju, tugu i nelagodu pa makar bili i vredni pokloni, odmah ih uklonite. Probajte da se odnositi prema njima bez vezivanja.

 

Veliko "NE": Maske iz afričkih plemena, bilo kakvo oružje, preparirane životinje, slonove kljove, slike i fotografije rata, tuge, agresije i nasilja, aranžmani od suvog i plastičnog cveća i sve što podseća na raspadanje i tugu - ovo odmah skinite sa zida.

 

Očistite ceo tepih u jednom potezu: Zablistaće kao nov, bez pranja i ribanja!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...