Probajte već danas

Da kuća zamiriše, kuhinja zablista: 3 recepta za čišćenje sodom bikarbonom!

Sodu bikarbonu verovatno svako ima kod kuće. Osim što se koristi za čišćenje u domačinstvu, ima i neverovatna druga svojstva
Enterijer
14:52h Autor:
Da kuća zamiriše, kuhinja zablista: 3 recepta za čišćenje sodom bikarbonom!
Foto: Thinkstock

Verovatno već koristite sodu bikarbonu u čišćenju kuće pošto je poznato da ona odlično čisti aluminijumske površine kao i porcelanske, bez da ih oštećuje. Ali ko je rekao da soda bikarbona mora imati onaj svoj karakterističan miris, kao i da ne može interesantno da izgledaa.

U nastavku vam otkrivamo trikove kako da napravite sami svoj miks od kojeg će vam kuća lepše mirisati, a kuhinja prijatnije izgledati.

Zagorelo posuđe ne mora da se riba: Pasta od dva sastojka skida naslage za minut! (RECEPT)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Soda bikarbona + cimet

Jednu šolju sode bikarbone pomešajte sa 2 kašičice cimeta i 1 kašičicom krupno mlevenog karanfilića. Ovo promešajte i stavite u bočicu iz koje će vam biti praktično da ga uzimate.

Soda bikarbona + ruže

Šolju sode bikarbone pomešajte sa 1/2 šolje sušenih ruža, krupno mlevenih. Ovo takođe možete staviti u teglicu ili bočicu, koja će stajati na vidnom mestu u vašoj kuhinji. Ne samo da je dobro za čišćenje, već i lepo izgleda.

Soda bikarbona + ruzmarin, origano i timijan

Jednu šolju sode bikarbone pomešajte sa po kašičicom krupnije mlevenih ruzmarina, timijana i origana. Sve pomešajte kao i u prethodna dva primera i koristite popotrebi za čišćenje kuće.

Ova žena ima najlepšu baštu na svetu: Kako je napravila malo zeleno carstvo kao iz bajke! (VIDEO)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs