Feng šui

Ovako izgleda kuća gde vlada jako dobra energija: Proverite kakvo je stanje kod vas! (FOTO)

Pozitivna feng šui energija usidrena je u glavnim energetskim žižama - kupatilo, kuhinja i spavaća soba
Enterijer 01.02.2017. - 11:08h
Foto: Thinkstock

Ukoliko želite da svoj sadašnji dom uredite po feng šui pravilima ili se u potrazi za novim domom koji već ispunjava ovaj uslov, saznajte šta privlači pozitivnu feng šui energiju.

 

1. Feng šui otvorenog prostora

 

Kuću kroz koju protiče pozitivna feng šui energija ne okružuje ša či (agresivna) ili si či (slaba) energija. Pažljivo proučite eksterijer vašeg doma - da li živite u kući na T raskrsnici? Da li živite u blizini pruge? Da li je tlo u vašem dvorištu pod nagibom? Ukoliko je neki od vaših odgovora potvrdan, to je znak da treba da primenite neka od feng šui pravila, piše lepaisrecna.rs.

 

Seoska kuća lepša od svake vile: Enterijer od kojeg pamet staje! (FOTO)

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

2. Proticanje energije kroz ulazna vrata

 

Kuća koja je dobro uređena po feng šui pravilima privlači mirnu, jaku i čistu energiju. Da li či ili feng šui energija nailaze na prepreku na ulazu u kuću? Da li veliko drvo ili neki drugi predmet predstavljaju prepreku na ulazu? Moguće je da su vašim vratima neophodne nove šarke ili bolja feng šui boja. Da li se na stazi nalaze korpe za otpatke, stare šerpe ili se ispred ulaznih vrata nalaze cipele? To bi trebalo da promenite.

 

Sprečite da hladan vazduh prolazi ispod vrata: Trik koji čuva toplotu! (VIDEO)

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

3. Kvalitet energije na ulazu u dom

 

Ulaz u kuću trebalo bi da izgleda prijatno, u znaku dobrodošlice, kako bi privukao dobru geng šui energiju da uđe i cirkuliše kroz kuću. Šta je prvo što vidite kada uđete u kuću? Šta vam prvo privuče pažnju? Da li su to zatvorena vrata od kupatila ili ogledalo? Da li nakon ulaska u kuću prvo ugledate stepenice? Možda se ulazna vrata nalaze naspram "zadnjih" vrata, pa sva dobra energija momentalno otiče iz vašeg doma? Kako biste privukli i zadržali pozitivnu feng šui energiju neophodno je da je privlačite i usmeravate ka svim prostorijama, posebno ka kuhinji i spavaćoj sobi.

 

Glavna prostorija u svakom domu: Kako da oterate bolesti, neuspeh i svađe u porodici!

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

4. Jačina energije u feng šui trojstvu

 

Pozitivna feng šui energija usidrena je u glavnim energetskim žižama - kupatilo, kuhinja i spavaća soba. Energija koja cirkuliše kroz vašu kuću najvećim delom zavisi upravo od energije koja je koncentrisana u ovim žižama. 
Potrudite se da svaka od ovih prostorija ima čvrstu feng šui osnovu istovremeno vodeći računa o energiji koju ove prostorije emituju.

 

Od obične kuhinje napravila luksuznu prostoriju: Transformacija koja obara s nogu! (VIDEO)

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

5. Svežina feng šui energije

 

Važno je da feng šui energija uvek bude nova, čista i slobodna. Statična, ustajala i stara energija bilo gde u kući ima nepovoljan uticaj. Sve što nas okružuje neprestano prolazi kroz razne promene. Stoga, ukoliko ste izgradili jaku feng šui osnovu, to ne znači da je svaki posao završen. Zgodno je ukoliko vam pređe u naviku da vodite računa o energije kako bi uvek bila nova i čista.

 

Sredite nered, ormane, podrum, gražu i održavajte ih urednim. Jednom nedeljno sređujte sve prostorije, jer se pozitivna feng šui energija oslobađa u čistom prostoru, svežem vazduhu, svetlim i pozitivnom ambijentu. Na kraju krajeva, ukoliko želite da uredite svoj dom u skladu sa feng šui pravilima, počnite od malih stvari. Dobar feng šui postoji u prostoru koji se u skladu sa nama samima i našim senzibilitetom.

 

Raspametiće vas: Pogledajte šta ovaj čovek krije u podrumu! (VIDEO)

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs