Drevna praksa

Kad vas pogodi nesreća, bolest, gubitak voljenih: Evo kako da izbacite negativnu energiju iz doma!

Vaš dom je poput sunđera. Šta god se događa u vašem okruženju, to upijaju zidovi, nameštaj, tepisi, plafon i predmeti
Enterijer
20:18h Autor:
Kad vas pogodi nesreća, bolest, gubitak voljenih: Evo kako da izbacite negativnu energiju iz doma!
Foto: Thinkstock

Izbacivanje nepotrebnih stvari i sređivanje nereda je, naravno, prvi korak u pročišćenju prostora. Drugi korak je energetsko čišćenje u kojem uklanjate energetske krhotine koje su se nakupile tokom vremena. Kad napravite takvo čišćenje, energija se uzdiže, prosvetljuje i slobodno kruži. Nakon toga je potrebno primeniti neka od drevnih Feng šui pravila.

Energetske krhotine mogu da budu rezultat negativnih emocija, misli, događaja ili stresa koji ste doživeli u svom prostoru. Vaš dom je poput sunđera. Šta god se događa u vašem okruženju, to upijaju zidovi, nameštaj, tepisi, plafon i predmeti. Često se ta negativna energija nakuplja u uglovima i skrivenim mestima. Takođe, ako ste nedavno imali nekakav negativan događaj ili ste puni tuge ili straha, odmah očistite prostor! Vizualizujte čišćenje prostora kao brisanje prašine prošlosti.

Zbog ovoga vas negativna energija blokira: 3 načina da je zauvek izbacite iz života!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Kada uraditi čišćenje prostora

Sledeće situacije su primerene za čišćenje prostora:

- nakon što uklonite nered

- nakon svađe

- kada ste se preselili u novi prostor

- kada se cimer ili pratitelj iseli

- nakon razvoda ili raskida

- nakon bolesti ili smrti

- kada kupite starinski ili polovni predmet

- kad god želite svežu energiju za novi projekat ili početak.

Staro srpsko verovanje: Šta nikako ne smete da dozvolite u svojoj kući!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Kako energetski očistiti prostor

U nastavku vam predstavljamo jednostavnu tehniku čišćenja prostora koju možete da primenite u svom domu, kancelariji ili čak na određenom objektu.

Stvorite snažnu nameru u svom umu da želite da očistite prostor i da u njega dovedete živu i zdravu energiju. Upalite incens (mirisni štapić) od sandalovine ili sušenu žalfiju kako biste rastvorili sakupljenu negativnu energiju u svakoj sobi. (Kupite prirodne incense iz Indije, Japana ili Kine, jer im je energija jača.)

Unose nemir, nesreću i bedu u vaš dom: Sitnice koje morate da promenite!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Zaokružite njime suprotno od kazaljke na satu prema svakom uglu i u svakom ormaru. Takođe možete da zapalite po jedan incens u svakoj sobi. Recite: "Hvala vam što ste razbili svu negativnu energiju, misli i emocije u ovoj sobi."

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Nakon čišćenja, otvorite istočne prozore i vrata kako biste dopustili ulazak svežoj energiji Sunca. Zapalite sveću kako biste pružili energiju svojim nastojanjima. Izrecite svoju želju naglas. Na primer: "Mnogo sam zahvalan za svu ljubav, sav sklad i zdravu energiju koja je upravo ušla u moj dom."

Zamislite briljantno belo svetlo koje popunjava čitav prostor. Zamislite da je Vaš dom ili kancelarija poput sjajne zvezde koja isava svetlo, pozitivnu energiju i blagoslov svima koji ulaze. Osećajte se uvereno da je energija u vašem domu sveža i spremna da primi sve nove mogućnosti.

Izbacite negativnu energiju iz doma: Potrebna vam je samo jedna namirnica!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs