Pokušajte i vi

Japanka (31) zaludela svet: Ono što radi olakšaće vam život! (VIDEO)

Kao vrlo važnu stavku, ona izdvaja iskazivanje zahvalnosti stvarima koje odbacujete zbog toga što su vas toliko vremena dobro služile
Enterijer
20:12h Autor:
Japanka (31) zaludela svet: Ono što radi olakšaće vam život! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube / New York Magazine

Mari Kondo je autorka priručnika pod nazivom ''The life changing magic of tidying up'' i ''Spark joy'' koji su za kratko vreme dostigli milionski tiraž. U knjigama objašnjava kako se osloboditi masovnog skupljanja garderobe i kućnih ukrasa i sitnica, ali i kako organizovati ono što odlučite da zadržite, piše Lovesensa.rs.

''Još kada sam imala pet godina zainteresovala sam se za sređivanje. Čak mi je i diplomski na fakultetu bio o tome. Već sa 19 počela sam da se bavim konsultantskim poslom'', kaže Mari.

Uzeo je običnu spajalicu i gumice za teglu: Ova caka olakšaće vam život! (VIDEO)

U svojim knjigama Mari ohrabruje čitaoce da svu svoju garderobu stave na gomilu, dobro pregledaju stvar po stvar i zadrže samo ono što kod njih izaziva osećaj radosti. Ali ni bacanje ne ide na brzinu!

Kao vrlo važnu stavku, declutter ekspert Mari izdvaja iskazivanje zahvalnosti stvarima koje odbacujete zbog toga što su vas toliko vremena dobro služile.

Nije ušla u podrum 20 dana: Ono što je tamo uradio njen muž ostavilo ju je bez teksta! (VIDEO)

''Sve je u pronalaženju ravnoteže između vas i vaših stvari'', poručuje autorka KonMari metode sređivanja. Čini se da je čišćenje doma postalo novi način da očistite i svoje telo.

Bez igle i konca: Od parčeta tkanine napravila savršen detalj za dom! (VIDEO)

Neke od praktičnih saveta ove Japanke možete pogledati na sledećem snimku:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs