Autorka bestselera

Šta se promenilo u mom životu nakon udaje i bebe: Najurednija Japanka otkriva! (VIDEO)

Ono što me je istinski iznenadilo jeste koliko stvari zapravo bebama treba. Kada ćerkica bude porasla, sigurna sam da će se neke od mojih uobičajenih aktivnosti promeniti, izjavila je Mari Kondo
Porodica 09.03.2016. - 15:55h Autor: lovesensa.rs
Foto: Printscreen Youtube / Vogue

Japanka Mari Kondo razvila je strast ka čišćenju i sređivanju kao vrlo mlada i smatra da bi kada raspremamo trebalo da se fokusiramo na ono što želimo da zadržimo, a ne ono čega želimo da se otarasimo, piše Lovesensa.rs.

 

Na taj način, u našim ormanima, policama i fiokama ostaće samo predmeti koji u nama izazivaju prijatne emocije. Iako je Mari krajem 2015. godine postala majka, ponosno izjavljuje da to nije uticalo na promenu njenih stavova o raspremanju, te i dalje čuva samo one predmete koji u njoj izazivaju osećaj radosti.

 

Japanka (31) zaludela svet: Ono što radi olakšaće vam život! (VIDEO)

 

Foto: Printscreen Youtube / Vogue
Foto: Printscreen Youtube / Vogue

"Ćerka mi je tek 6 meseci stara, suviše je mala da bi napravila neki veliki nered, tako da još uvek nisam promenila svoj metod. Ono što me je istinski iznenadilo jeste koliko stvari zapravo bebama treba. Kada ćerkica bude porasla, sigurna sam da će se neke od mojih uobičajenih aktivnosti promeniti", izjavljuje Mari.

 

KonMari metod prilično je lak za upražnjavanje, te je ova Japanka brzo osvojila brojne verne sledbenike širom sveta. Ukoliko se do sada niste upoznali sa ovom sjajnom tehnikom, ovih nekoliko jednostavnih trikova učiniće da i vi budete stručnjak za čišćenje poput Mari:

 

1. Proberite stvari i sačuvajte samo ono što vam izaziva jaku emociju radosti.

 

2. Poređajte garderobu po kategorijama i bojama.

 

Duplo više mesta, bež gužvanja stvari: Trik da udvostručite prostor u ormaru! (VIDEO)

 

 

3. Ukoliko dobro organizujete svoj ormar, u njega će stati popriličan broj stvari.

 

4. Ormar bi trebalo da poseduje prostor za garderobu dve, ukoliko ne i više osoba.

 

5. Bacanjem dokumenata i papira koji vam više ne trebaju, oslobodićete prostor na svom stolu, a preplaviće vas i osećaj da imate manje obaveza.

 

6. Ukoliko odevne predmete slažete jedne pored drugih, a ne jedne preko drugih, u svakom momentu ćete biti u mogućnosti da vidite šta sve posedujete.

 

Drage, ne pravite robote od sebe: Snažna poruka ženama koje su opterećene čišćenjem!

 

Foto: Printscreen Youtube / Vogue
Foto: Printscreen Youtube / Vogue

7. Nakit čuvajte organizovan u kutijama različitih veličina i nikada vam se neće desiti da ga izgubite.

 

8. Ne morate da čuvate knjige celog života. Odricanje od knjiga koje vam se nisu dopale ili koje nemate nameru da pročitate oslobodiće prostor na vašim policama.

 

9. Savremena kupatila su postala prava skladišta kozmetike. Sve potrepštine koje služe za održavanje higijene ne bi trebalo da zauzimaju više prostora od jedne fioke.

 

10. Kuhinja bi trebalo uvek da bude čista, a njena radna površina slobodna.

 

7 trikova da kuhinja blista ceo dan: Ovaj način sređivanja postao hit u svetu!

 

Iako smatra da je njen metod vrlo lak i da ga može primeniti svako, u potpunosti prihvata činjenicu da neki ljudi jednostavno nisu zainteresovani za čišćenje. U svojoj knjizi Mari definiše to na sledeći način: ''Tek kada prihvatimo ljude koji vrednuju različite stvari od nas samih, možemo reći da smo završili sa čišćenjem.''

 

Foto: Printscreen Youtube / Vogue
Foto: Printscreen Youtube / Vogue

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs