Svaka joj čast

Drage, ne pravite robote od sebe: Snažna poruka ženama koje su opterećene čišćenjem!

U kakvom ste vi stanju nakon što je sve ostalo savršeno? Pogledajte se malo u ogledalo, da li su vam podočnjaci do nosa ili do brade? Imate li nakon savršene kuće vremena, volje i živaca za savršenu igru, savršeno vođenje ljubavi ili savršeno uređivanje same sebe... Ma ja znam da nemate jer samo robot bi to mogao, napisala mama Lina na Fejsbuku
Porodica
14:36h Autor:
Drage, ne pravite robote od sebe: Snažna poruka ženama koje su opterećene čišćenjem!
Foto: Shutterstock

Majčinstvo je najlepši, ali i najteži posao na svetu. Jer uz to što je majka, žena mora i da radi, posprema, kuva, da bude supruga... Mama Lina, članica virtuelne zajednice MaMe na Fejsu odlučila je da se obrati mnogim majkama (pre)opterećenima čistoćom i pospremanjem, pa im je poručila da one nisu roboti i da imaju pravo na odmor.Evo što je mama Lina napisala i poručila drugim mamama:

"Odrađujem svoju smenu, dolazim kući, ručam, pogledam domaći mlađoj ćerki, popričam sa starijom, dajem zadatke za pomoć u kući i srušim se na kauč mrtva umorna. Da, ja sam mama koja sebi daje odmor.

Mama iz Beograda o kojoj bruji ceo svet: Nećete verovati šta radi sa sinom! (FOTO)

Dajem sebi odmor od nekih sat vremena i kad je pod prljav, suđe neoprano, veš za sušenje, pranje, peglanje, kad je u kući apsolutni haos, ja legnem i ne vidim ništa. I znam da sam tu u manjini među drugim mamama. Jer većina mama se ne usuđuje da sama sebi da odmor. Znam mnoge koje ne sednu dok sve u kući nije u savršenom stanju. Ali, drage moje, zašto?

U kakvom ste vi stanju nakon što je sve ostalo savršeno? Pogledajte se malo u ogledalo, da li su vam podočnjaci do nosa ili do brade? Imate li nakon savršene kuće vremena, volje i živaca za savršenu igru, savršeno vođenje ljubavi ili savršeno uređivanje same sebe... Ma ja znam da nemate jer samo robot bi to mogao.

Mame, drage, nemojte da pravite robote od sebe. Dajte sebi odmor, usporite. Dajte sebi pravo na prljav veš, prljav pod, prljavo suđe, ako osećate umor. Imate pravo da se odmorite. Ne oduzimajte sebi to pravo da biste dokazale da vi sve možete. Naravno da možete, žena ste! Žene mogu sve, ali često zaboravljaju da ne moraju!"

Čisti samo onoliko koliko moraš: Život je tamo napolju, živi ga!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs