Mali saveti

Kako pravilno oprati grudnjak i gaćice: Ako hoćete da budete zdrave, ovo morate znati!

Ukoliko želite da vam veš bude zdrav, čist i lepo održavan naučite kako da ga pravilno perete
Enterijer
19:32h Autor:
Kako pravilno oprati grudnjak i gaćice: Ako hoćete da budete zdrave, ovo morate znati!
Foto: Shutterstock

Žene vole da imaju lep i moderan veš, posebno ono finije, skuplje, nežnije i osetljivije za pranje. Zato je večita dilema kako pravilno prati grudnjak i gaćice i da li smemo da ih ubacimo u mašinu za veš?Vlasnica luksuznog njujorškog butika Journele, Klara Kambers, podelila je svoje savete svim ženama:

Mašinu za veš definitivno izbegavajte. Kako bi grudnjak i gaćice što duže trajali, proizvođači savetuju: sve perite ručno. Kombinujte slične boje u lavoru ili umivaoniku napunjenom toplom vodom, ali nikako vrućom. I dodajte deterdžent namenjen osetljivim materijalima.

Zašto vam se grudi opuštaju: 5 kobnih navika koje uništavaju kožu!

Isperite ga nekoliko puta, nežno iscedite i stavite na ravnu površinu da se suši. Nikako ne na uže i nikako uz upotrebu štipaljki. Inače ćete ga uništiti.

Ako nemate vremena za ručno pranje i morate koristiti mašinu za veš, tada odaberite laganu centrifugu sa toplom, a ne vrućom vodom, stavite veš u platnenu vrećicu kako biste bili sigurni da se neće oštetiti, koristite isti deterdžent kao i za ručno pranje i nikada ne koristite sušilicu za veš.

Grudnjake, perite nakon pet do sedam nošenja i u ormar ih složite jedne na druge ili jedne iza drugih sa raširenim korpama.

Preporučuje se da menjate grudnjake iz dana u dan, a ne nositi jedan cele nedelje. Naime, "odmor" će dozvoliti rastezljivim materijalima da se vrate u pravilan oblik. Ako dobro brinete o grudnjaku, može potrajati minimalno godinu dana.

Stavite maskaru u grudnjak i sačekajte nekoliko minuta: Trik bez kojeg više nećete moći!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs