7 načina da očistite i uštedite

Neobični trikovi za čist dom

Iako čišćenje ne spada u najlepši posao na svetu, mirisi skupih hemikalija ga dodatno otežavaju. Umesto njih, iskoristite jeftine proizvode koji vas neće gušiti
Enterijer
06:32h
Neobični trikovi za čist dom
Foto: Thinkstock

Većina proizvoda ima više namena, a neke od njih možete upotrebiti kako bi vaš dom zablistao gotovo istog trenutka. Pred vama je lista tih proizvoda, a na vama je da odlučite da li ćete im dati šansu ili ostati verni hemikalima koje ste do sada koristili.

WC šolju čistite sodomZa ovaj trik ste verovatno čuli, a ako niste sada je pravo vreme da gazirano piće iskoristite u dobre svrhe i zaštite svoj organizam. Plastične flaše kojima je lako uprljavati i ugodni mirisi, učiniće da vaš toalet bude kao sa reklame.

Za tiganj je dovoljna soAko imate problema sa čišćenjem tiganja, dovoljno je da na njega sipate običnu so, koju svakodnevno koristite. Ne morate da koristite žicu, već običnim sunđerom u nekoliko poteza videćete kako vaš tiganj blista.

Limun kao izbeljivačUkoliko je vaša omiljena majica požutela, iskuvajte je u limunu iseckanom na kriške. Sa bilo kog komada odeće koji je primio neprivlačnu žukastu boju zauvek ćete je se rešiti uz pomoć višestruko korisnog limuna.

Limun za nerđajuće deloveSve nerđajuće površine možete na prirodan način dovesti do savršenstva tako što ćete ih istrljati sa pola kriške limuna. Dobićete pravu dezinfekciju i lep miris, a od druge polovine napravite osvežavajuću limunadu.

Stara četkica za novu tastaturuNemojte bacati stare četkice za zube, već ih koristite za detaljno čišćenje svake tipke na vašoj tastaturi. Iako ovo nije lak posao, niste uložili ni dinara, a vaš računar će vam biti zahvalan.

Zlatna trojka za čisotću bez hemijeSoda bikarbona, limun i sirće su najbolja sredstva za čišćenje doma. Posebno mesto imaju u domovima ljudi koji imaju znatiželjne ljubimce ili radoznalu decu.

Konac za viljuškeUporne mrlje na viljuškama možete očistiti koncem, na koji ste prethodno naneli kap limuna ili deterdženta za sudove. Isti trik možete da iskoristite na svim nerđajućim površinama do kojih ne možete da dođete običnim sunđerom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs