Tokom pečenja hrane u rerni, često se događa da ulje ili hrana prska na sve strane, a kapljice masnoće lepe se za staklo, suše i skorevaju, što kasnije traži dosta vremena i tehnike da bi se očistilo.
Budući da žene nemaju vremena da svaki put nakon korišćenja čiste rernu, vremenom se na staklu formira debeo sloj masnoće, a kada se uhvatite u koštac sa čišćenjem, to izgleda kao pravi horor.
Srećom, postoji trik koji će vam ovaj posao znatno olakšati i omogućiti da očistite staklo na rerni za nekoliko minuta!
Sve što treba da uradite jeste da pomešate šaku sode bikarbone sa malo vode. Sipajte toliko vode da dobijete gustu smesu, razmažite po unutrašnjem delu stakla, kao i po vratima rerne.
Ostavite da odstoji oko pola sata, pa obrišite vlažnim sunđerom. Izgledaće kao čista magija!
Sve primene sode bikarbone: Svakodnevno konzumiranje čini čuda za zdravlje i lepotu!