Fiokuispod rerne na klasičnom električnom šporetu većina koristi za odlaganje posuđa, krpa i stoljnjaka. Ili nekih drugih sitnica kad ne znaju gde bi drugo sa njima. To je zato jer mnogo ljudi ni ne zna pravu namenu ove fioke.
Iako je primamljivo da fioku ispod rerne na šporetu koristimo kao dodatno mesto za odlaganje, ona zapravo ima praktičnu ulogu u kuhinji. Njena glavna funkcija je održavanje toplote hrane koja je već pripremljena, što omogućava da obrok ostane topao dok se ostatak jela završava ili dok čekate da svi gosti sednu za sto.
Osim toga, fioka može poslužiti i za pripremu testa. Posuda sa testom koje treba da naraste pre pečenja može se staviti u fioku, jer blaga toplota pomaže u procesu dizanja, čime se testu olakšava da postigne savršenu teksturu pre nego što ga stavit u rernu.
Ovo je jednostavan, ali često zanemaren trikkoji može u velikoj meri olakšati pripremu obroka, učiniti kuhinju funkcionalnijom i pomoći da hrana zadrži savršen izgled i temperaturu do trenutka serviranja.