Isprobajte i vi

Rešite se paukova zauvek: 4 prirodna načina za držanje štetočina što dalje od vašeg doma!

Pauci mrze miris svih agruma, zato umesto da kupite sprej ili eterično ulje s mirisom citrusa, možete jednostavno po uglovima da ostavite kore pomorandži, limuna ili grejpfruta
Enterijer
21:30h Autor:
Rešite se paukova zauvek: 4 prirodna načina za držanje štetočina što dalje od vašeg doma!
Foto: Thinkstock

Sigurno niste ludi za time da po kući imate paukove, ali to se svejedno često događa. Ako biste radije da izbegnete kupovne, hemijske sprejeve da biste ubili ili oterali te nepozvane goste, donosimo vam nekoliko saveta kako da ih na prirodni način sprečite da vam ulaze u dom.

1. Ulje peperminta

Ovo ulje je jako mrsko paucima i raznim štetočinama. Ako želite da miris duže traje, pomešajte ga s vodom i stavite tu mešavinu u sprej. Na taj način neće nadražiti kožu vaših ukućana ili kućnih ljubimaca.

2. Kora citrusnog voća

Pauci mrze miris svih agruma, zato umesto da kupite sprej ili eterično ulje s mirisom citrusa, možete jednostavno po uglovima da ostavite kore pomorandži, limuna ili grejpfruta. Ne zaboravite da ih zamenite svakih 24 do 48 sati.

3. Kesteni

Pauci kestenima ne žele ni da se približe. Možete da ih rasporedite duž prozora, kako ne bi mogli da uđu. Prednost ovog načina je ta da kesteni neće brzo da se pokvare, zato možete da budete mirni duže.

4. Duvan

Pospite duvan na mesta na koja najčešće pauci dolaze. Ako imate kućne ljubimce ili malu decu, možete da pomešate duvan sa vodom i da tako napravite sprej, kako biste izbegli opasnost da neki "znatiželjnik" stavlja duvan u usta.

A kako da se rešite mrava bez korišćenja pesticida saznajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs