Pustite mašti na volju

7 jeftinih detalja koji će osvežiti svaku prostoriju: Ukrasite dom sitnicama po svojoj želji

Ukoliko u ugao sobe stavite efektnu podnu lampu i dodate zavese u dve boje, prostor će biti neprepoznatljiv
Enterijer
23:38h Autor:
7 jeftinih detalja koji će osvežiti svaku prostoriju: Ukrasite dom sitnicama po svojoj želji

Uređenje enterijera može biti vrlo zabavno i zanimljivo. Ako volite da menjate životni prostor i stalno donosite svežinu, a veliki ste protivnik monotonije, ne morate trošiti bogatstvo na preuređivanje.

Poigrajte se detaljima koji ne koštaju mnogo, a u trenu mogu potpuno da promene i osveže čak i najdosadniju prostoriju. Donosimo vam 7 super ideja za osveženje stana koje možete stalno menjati i nadograđivati!

Bez kojih 8 komada nameštaja ne može nijedan stan, pročitajte OVDE.

1. Lampa

Rasveta je vrlo važan deo svakog doma, a lampa detalj sa kojim se možete igrati kako god poželite. Bilo da se radi o stonoj ili podnoj lampi, ovaj ukras je vrlo funkcionalan, a zahvaljujući raznim bojama sijalice ili postolja, s lakoćom ćete osvežiti dnevni boravak ili spavaću sobu. Poigrajte se bojama i oblicima, pronađite onu koja vam najviše odgovara.

2. Ukrasi za zid

Ukrasi za zid poput slika, sata ili ogledala savršen su detalj koji iz korena menja izgled prostorije. Osim što prostoru u kojem boravite daje karakter, zidni ukras može vizuelno povećati i osvežiti dnevni boravak, kupatilo, hodnik pa čak i kuhinju. Potražite ukras koji će se bojama uklopiti uz nameštaj i boju zida.

Dekorišite trpezu jednostavno i efektno - kako da napravite krunu od salvete, pogledajte OVDE.

3. Jastučić i ćebe

Osim što su funkcionalni, ukrasni jastučići i topla i lagana ćebad su savršen ukras dnevnog boravka. Možete ih pronaći u svim bojama, a budući da su vrlo pristupačni kada je reč o ceni, slobodno se posvetite preobražaju životnog prostora uz vrlo malo ulaganja. Ako imate nameštaj u beloj ili zagasitoj boji poput crne, sive ili smeđe, poigrajte se detaljima žarkih tonova.

4. Cveće

Buket cveća je oduvek savršen detalj koji u prostoriju unosi život, bilo da se radi o buketu u vazi ili živom, zasađenom cveću. Ako želite da pojednostavite postupak uređenja enterijera, odaberite efektnu vazu i ukrasite je sezonskim cvećem.

OVDE saznajte kojih 10 stvari nijedna žena od ukusa ne drži u svom domu!

5. Tepih

Savršen detalj za jesen ili zimu svakako jeste tepih. Mali tepih ili staza u nekoj od žarkih boja, koja se uklapa uz boju zida ili detalja uskladite sa još nekim detaljem u istom tonu poput sveće ili vaze cvećem. Isto možete učiniti i da osvežite kupatilo.

6. Zavesa

Zavese su mnogima omiljeni detalji koji, ako se pametno iskombinuju, imaju neverovatno moćan dekorativni efekt. Poigrajte se sa dve nijanse i to tako da jedne zavese budu prozračne i neutralne boje, a druge upečatljivog i bogatog tona.

Kako da očistite vaš dom od energetskog otpada, pročitajte OVDE.

7. Nadstolnjak

Kuhinjski ili sto u dnevnoj sobi za tren oka može biti osvežen pomoću samo jednog malog detalja. Reč je o nadstolnjaku ili podmetačima za tanjire u upečatljivoj boji. Uz ove dekorativne detalje će se savršeno uklopiti vaza sa cvećem, ukrasna sveća ili elegantna posuda za voće. Birajte boju ili nijansu koja će dominirati prostorijom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs