Korisno je znati

Čistite manje i sačuvajte stvari od propadanja: Pažljivo koristite peškire, štedite drvene podove

Ako pažljivo raširite peškir da se osuši posle korišćenja i ako koristite posebne peškire za ruke, lice, kao i mali za noge, velike peškire za tuširanje možete koristiti više puta
Enterijer
16:26h Autor:
Čistite manje i sačuvajte stvari od propadanja: Pažljivo koristite peškire, štedite drvene podove
Foto: Shutterstock

Dom može da bude čist i uredan, a vaše lične ili kućne stvari očuvane ukoliko samo malo povedete računa o njima, prenosi Lisa.rs.

Predstavljamo vam pet stvari na koje treba da obratite pažnju.

Pažljivo koristite peškire

Nema potrebe da nakon jednog tuširanja vaš peškir odmah završi u korpi za prljav veš. Ako pažljivo raširite peškir da se osuši posle korišćenja i ako koristite posebne peškire za ruke, lice, kao i mali za noge, velike peškire za tuširanje možete koristiti više puta. Tako štedite deterdžent, vodu, energiju, a i same peškire!

OVDE saznajte male, ali korisne tajne velikih domaćica.

Nosite džins više puta pre nego što ga operete

Teksas je odličan materijal koji, kao što ste primetili, nije lako isprljati kao što je to slučaj sa tanjim pamučnim platnom. Zato nema potrebe nakon jednog pranja one završe u mašini za veš. Ukoliko često perete svoj omiljeni par džinsa vrlo brzo možete da ostanete bez njih, jer će izblediti i pocepaće se.

OVDE saznajte zašto direktor Levisa nije oprao svoje farmerke godinu dana!

Otvorite vrata kupatila nakon tuširanja i uključite ventilator

Zidove kupatila najčešće upropasti buđ, a da biste to izbegli, potrudite se da obrišete vodu sa pločica u tuš kabini, kao i sa vrata kupatila ako se na njima kondezuje voda. Možete nabaviti mali čistač kakvog koristite za prozore u automobilu i da samo u tri poteza očistite stakla i pločice u kupatilu. Ukoliko imate prozor, obavezno provetrite kupatilo posle tuširanja ili uključite ventilator.

Šta da radite da sprečite buđ saznajte OVDE.

Čistite rernu više puta godišnje

Za rernu svaka domaćica ima svoje pravilo, ali profesionalci kažu da je nije potrebno ribati češće od nekoliko puta godišnje. Vrata i staklo brišite i češće, ali unutrašnji zidovi mogu da izdrže i nekoliko meseci. Obavezno čišćenje sledi pre i posle velikih jesenjih i zimskih spremanja slava i drugih praznika, kada je vaša rerna zadužena za dosta specijaliteta i poslastica.

Kako da sami napravite pastu za ribanje rerne pročitajte OVDE.

Poštedite drvene podove od preteranog kvašenja

Drvene podove ne treba često da brišete mokrim krpama ili da ih perete. Naravno, ovo se ne odnosi na prag i mesto kod ulaznih vrata gde gosti i ukućani ulaze obuveni. Ta mesta je neophodno češće čistiti, a i postaviti otirač. Na cipelama se skupljaju razni ostaci koji mogu da oštete pod, pa mrlje odmah očistite čim ih primetite na podu i usisavajte redovno.

A koje su navike ljudi koji ne moraju da sređuju kuću baš svaki dan saznajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs