KUĆA KAO SPOMENIK

VEDRANA RUDAN ŽIVI U RUŠEVINI STAROJ 400 GODINA: A tek da vidite sa čijim likom drži šolju pored PORODIČNE SLIKE

Vedrana Rudan renovirala je iz temelja svoj dom sa najljepšim pogledom na Rijeku

Enterijer
00:26h Autor:
VEDRANA RUDAN ŽIVI U RUŠEVINI STAROJ 400 GODINA: A tek da vidite sa čijim likom drži šolju pored PORODIČNE SLIKE
Gde živi Vedrana Rudan, Foto: Printscreen Youtube / RTS TV lica, kao sav normalan svet - Zvanični kanal

Hrvatska književnica i novinarka Vedrana Rudan, poznata po svojim oštrim i kritičkim stavovima, o svom privatnom životu retko priča, samim tim i retko poziva u svoj porodični dom.

Ovim putem je napravila izuzetak i pokazala je unutrašnjost svoga doma. I u ovom razgovoru je bila bez dlake na jeziku i otkrila šta joj muž kaže kada je renoviranje kuće u pitanju.

STARA KUĆA

Rudan voli mir, pa je umesto stana izabrala kuću na najvišem delu Rijeke, koja je stara oko 400 godina zbog čega ju je iz temelja renovirala.

Spisateljica je u emisiji "TV lica kao sav normalan svet" ispričala kako je tekao proces.

"Našla sam prekrasan stan za nas, međutim kad sam mužu spomenula da ima kristalna vrata koja odvajaju dnevni boravak od kuhinje, odgovorio mi je da ga ne želi ni pogledati. Rekao je: 'Mi ćemo se useliti i onda ćeš ti nakon mesec dana poželeti malu staru kuću, e pa ja sam ti upravo to našao', rekla je Rudan.

Vedrana Rudan
foto: Printscreen Youtube / RTS TV lica, kao sav normalan svet - Zvanični kanal

KUĆA KAO SPOMENIK

Zatim je dodala: "Ova naša kuća ima možda čak i 400 godina, to je spomenik nulte kategorije. Kad sam videla tu ruševinu, zgrozila sam se, ali mi se i svidela. Muž mi je tada rekao: 'Dobro, mi ćemo to platiti, ali nemoj me kad zapneš s majstorima pitati bilo šta, ne želim ih gledati'. I do dana današnjeg je tako ostalo, mi stalno nešto radimo kao i svi koji imaju kuću, ali kada majstor dođe na vrata moj muž ode u kafić", rekla je kroz smeh Vedrana.

Sve oko kuće je osmislilia sama, preuredila prostorije, uredila stepenište i vrt, a ono što je jako zanimljivo, na komodi pored porodične fotografije, stoji šoljica sa likom Josipa Broza Tita.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs