SAVET STRUČNJAKA

ZBOG OVIH DETALJA VAM KUĆA IZGLEDA JEFTINO I ZAPUŠTENO: Ove stvari pod hitno izbacite!

Dizajner enterijer je dao nekoliko genijalnih saveta za uređenje enterijera koji će u trenu napraviti razliku

Enterijer
10:39h Autor:
ZBOG OVIH DETALJA VAM KUĆA IZGLEDA JEFTINO I ZAPUŠTENO: Ove stvari pod hitno izbacite!
Foto: Shutterstock

Ako želite da ostavite dobar utisak na goste koji dolaze u vaš dom ili prosto želite da pratite trendove koji se tiču uređenja, zanimaće vas saveti stručnjaka za dizajn.

Student smera za dizajner enterijera, Krišnan Radžaratnam postao je popularan na društvenim mrežama zahvaljujući savetima koje deli, a koje se tiču njegove buduće profesije.

U nizu snimaka koje je objavio na TikToku, budući dizajner enterijera je otkrio neke uobičajene greške u uređenju zbog kojih dom izgleda jeftino.

Prva stvar zbog koje vaš dom ne deluje prefinjeno i skupoceno su vidljive LED trake po ivicama plafona. Prostor će izgledati jeftino i ako vam ispod TV-a vire kablovi, ali i ako su vam zidovi ukrašeni malim umetničkim delima – jedno ili nekoliko velikih, u zavisnosti od veličine prostora, ostaviće mnogo bolji utisak.

Izgužvana posteljina odaje utisak nereda, pa će utisak biti mnogo bolji ako redovno raspremate krevet, a zategnutu posteljinu zatim prekrijete prekrivačem. Ali, Radžaratnam savetuje da za utisak prefinjenosti birate jednobojne prekrivače, oni sa dezenom neće ostaviti tako lep utisak.

Jedna od grešaka koju mnogi prave su zavese koje nisu dovoljno duge – trebalo bi da dodiruju pod kako bi prostor delovao više i luksuznije.

Enterijer, Zavese, Ruže, Cveće
foto: Shutterstock

Ukoliko imate neku otvorenu policu u dnevnoj sobi, njegov savet je da nikako ne dozvolite da bude pretrpana i neuredna – sve mora da bude složeno ako želite da prostor deluje skupo.

Saveti ovog budućeg dizajnera enterijera su izazvali i nekoliko besnih komentara njegovih pratilaca.

"Moja kuća je očigledno jeftina, ali je volimo, to je moje srećno mesto i neću ništa menjati", "Ok, daj sad da vidimo slike tvoje savršene kuće", "Jeftino? Misliš, kuće koja nije dekorisana tako da se dopada drugima?", pisali su pratioci.

Bilo da odlučite da pratite savete koji se tiču trendova u uređenju ili ne, najvažnije je da se prostor u kojem živite dopada vama.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs