INSPIRACIJA

INSPIRIŠITE SE STARIM VREMENIMA: 10 trendova u ukrašavanju novogodišnjih jelki! (FOTO)

Inspiraciju pronađite u starim filmovima i fotografijama. Trendovi se vraćaju!

Enterijer
11:24h Autor:
INSPIRIŠITE SE STARIM VREMENIMA: 10 trendova u ukrašavanju novogodišnjih jelki! (FOTO)
Džejn Mensfild, Foto: Profimedia

Iako nas od novogodišnjih i Božićnih praznika deli više od mesec dana, grad se ipak polako ukrašava, prodavnice su već pune ukrasa i detalja koji nas ubrazano ubacuju u praznično raspoloženje, pa je logično to da je vreme da počnemo da se polako pripremamo za najlepši period u godini.

Veštačke jelke su i dalje pravo rešenje ako želimo da da jelku držimo više od par dana ali trendovi na društvenim mrežama govore da se i one prave (sa busenom) itekako vraćaju u igru. Osim što ćete u kuću uneti miris borovine, jelku kasnije možete zasaditi u svom dvorištu, parku ili gde već odlučite, što je zaista sjajno, zar ne?

Kada je dekoracija u pitanju, od boja je sve dozvoljeno, ali su ipak najpopularnije šarene jelke, kao i one sa belim ili srebrnim ukrasima. Od ukrasa su se na velika vrata vratili neki starinski ukrasi ali i sijalice u boji.

Donosimo vam 10 trendova u kićenju jelki za koje možda niste znali:

1. LAMPICE U OBLIKU SVEĆA

Ovakvih lampica se možda sećaju oni malo stariji, nekada su se na jelke stavljale i prave sveće (što vam svakako ne bismo preporučuli). Plastične svećice dolaze u beloj i zelenoj boji, u zavisnosti od boje jelke koju imate tako i birajte.

2. PERLICE U SREBRNOJ BOJI

Dodajte malo glamura novogodišnjoj noći...

3. UKRASNE TRAKE

Srebrne i zlatne ukrasne pufnaste trake su najelegatnije ali možete se poigrati i sa onim u boji. One su bile popularne do pre par decenija, a sada se vraćaju na velika vrata. Zvezde poput Sofije Loren i Džejn Mensfild su u svojoj najvećoj slavi često bile slikane za novogodišnje praznike i uvek su na svojim jelkama imale upravo taj ukras.

4. LAMPICE I UKRASI U BOJI

Ako imate decu, preporučujemo vam skroz šarene jelke. Deca će se radovati bojama, a jekla će izgledati kao iz bajke.

5. TANKE TRAČICE

Kada završite kićenje jelke, začinite je tankim srebrnim tračicama u stilu retro jelki kakve je obožavala Merilin Monro.

6. STARINSKI UKRASI

Za ekstra dozu elegancije, predlažemo vam da pronađete kuglice koje izgledaju kao da su iz davnih vremena.

7. UČINITE JELKU SVOJOM

Ako recimo volite balet ili modu, okačite na svoju jelku detalje koji će učiniti da vaša jelka bude jedinstvena.

8. GIRLANDA

Ako ove godine ne želite da ukrašavate jelku, odlična zamena može biti bogata girlanda koju takođe možete ukrasiti. Prebacite je preko ogledala, komode ili kamina i dobićete neverovatan efekat.

9. BOŽIĆNI VENAC

Napravite sa svojom porodicom venac koji možete da okačite na zid, prozor ili vrata.

10. VOLITE KLASIKU

Nismo sigurni da postoji osoba na ovoj planeti koja ne voli Božićne filmove poput Sam u kući ili Ljubav u stvari, a u tim filmovima uvek preovladava crvena boja. Ukrasite svoju jelku kao Kevin Mekalister u prepoznatljiivm Božićnim bojama. Tu nikad nema greške!

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs