saznajte više

OVO JE NAJPOPULARNIJA BOJA ZA ZIDOVE ZA 2022. GODINU: Vizuelno čini prostor većim! (FOTO)

Kako najbolje da je upotrebite + mali hint: ne mora biti isključivo na zidovima u enterijeru.

Enterijer
Autor:
OVO JE NAJPOPULARNIJA BOJA ZA ZIDOVE ZA 2022. GODINU: Vizuelno čini prostor većim! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Svetlo i prozračno plava stupa na mesto suptilnih tonova zelene boje koji su dominirali 2021. godine. Nijansa pod nazivom „bright skies“ osmišljena je kao dašak svežeg vazduha i nebesko plavog optimizma u enterijeru doma. Međutim, ima još jednu pametnu upotrebu – male prostorije čini vizuelno većim.

Svaka boja ima određenu talasnu dužinu. Ova boja plave ima kratku talasnu dužinu - tako da izgleda da je dosta udaljena od nas. Zato mali prostor izgleda veći, jer se ne možemo fokusirati na boju, kao što bismo sa toplijim tonovima (koje imaju duže talasne dužine).

„Bright skies“ kao vodeću boju odabrao je tim sastavljen od lidera u dizajnu, modi, ekspertizi boja i izgrađenom okruženju. Pre kreiranja boje razmotrili su trendove, inovacije i događaje u prošloj godini koji su uticali na nov stil života i rada.

Plava nijansa stvorena je kao odgovor na skoro dvogodišnje promene, zatvaranja usled pandemije i sve češći rad od kuće. Dizajnirana je tako da predstavlja promenu atmosfere u 2022. godini, od koje očekujemo veće slobode i optimizam.

Iako je ova boja dizajnirana pre svega da pokrije vaše zidove, upotrebićete je na pravi način ako njom okrečite plafone, te svaki pogled ka gore činiće kao da gledate u vedro nebo. Ako već koristimo biljke da unesemo zelenilo u naš dom, zašto ne bismo koristili i svetlo-plavu boju da unesemo delić neba?

Koje su to boje koje možete uklapati sa bright skies?

Svakako zelena, ali i neutralne nijanse poput čokoladno braon i svetlo sive. Možda će vas iznenaditi ali i narandžasta, crvena, pink i žuta takođe sjajno idu uz ovu plavu nijansu – ne moraju velike površine ili stvari biti zahvaćene ovim vibrantnim bojama, već dovoljan je njihov dašak u kombinaciji sa bright skies nijansom koje će napraviti svu razliku u prostoru.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs