Korisno znati

7 osnovnih mera opreza pri povratku u kuću posle poplave: Proverite da li se oseća gas!

Omirišite vazduh i proverite da li se možda oseća gas. Ako osetite miris gasa ili čujete neprijatno šištanje, napustite kuću i pozovite vatrogasce
Enterijer 17.05.2014. - 22:30h Autor: lisa.rs
Foto: Shutterstock

Koliko god da, puni strepnje pomešane s radošću, želite da što pre uđete u svoj dom posle nepogode, neophodno je da se pridržavate osnovnih pravila bezbednosti, piše Lisa.rs.

 

Ako je ikako moguće, ostavite decu i kućne ljubimce kod prijatelja ili rođaka i dovedite ih tek kad budete sigurni da je u kući bezbedno.

 

Pazite zbog moguće pojave zmija, pacova ili insekata koji su ušli u kuću tražeći zaklon od poplave.

 

Pre nego što uđete u kuću, proverite spolja da li je došlo do oštećenja na strujnom vodu, dovodu gasa, napuklina na temelju i tome slično. Možda je opasno ući u sam objekat.

 

Omirišite vazduh i proverite da li se možda oseća gas. Ako osetite miris gasa ili čujete neprijatno šištanje, napustite kuću i pozovite vatrogasce.

 

Čim uđete u kuću, otvorite sva vrata i prozore i ostavite ih što duže otvorene. To naročito važi za slučaj da vam je kuća bila zatvorena duže od 48 sati.

 

Isključite dovod struje i vode sve dok ne budete potpuno sigurni da je sve ispravno, a to će najbolje ustanoviti profesionalci.

 

Pregledajte podove i plafone i proverite da li negde ima ulegnuća, jer to mogu biti nebezbedne tačke.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...