PROBAJTE

7 GENIJALNIH NAČINA DA ISKORISTITIE PASTU ZA ZUBE: Neverovatno je šta mala količina može da uradi!

Uklanja ogrebotine, čisti obuću i zidove, smanjuje iritacije...

Enterijer
Autor:
7 GENIJALNIH NAČINA DA ISKORISTITIE PASTU ZA ZUBE: Neverovatno je šta mala količina može da uradi!
Foto: Shutterstock

Da li ste znali da pasta za zube može da se upotrebi za održavanje kuće i mnogih predmeta u njoj?

Ona predstavlja lagano abrazivno sredstvo, u čijem sastavu se nalazi soda bikarbona koja uklanja zubni plak, a upravo zbog toga, efikasna je u čišćenju mrlja i to sa raznih površina, od zidova, do obuće.

Ponekad su najjednostavnija sredstva mnogo bolje rešenja od skupih prouzvoda. Evo gde sve možete da iskoristite pastu:

Postupak je sličan za sve, potrebno je naneti pastu na krpu ili sunđer, napraviti par kružnih pokreta i nakon toga prebrisati čistom, nakvašenom krpom.

Biće odlična zamena ukoliko vam je nestalo stedstava za čišćenja. Pastom za zube možete da očistite slavine u kadi i umivaoniku, zatim kapljice na vratima tuš kabine, lavabo, WC šolju, kao i ogledalo.

Obrišite stajlere za kosu i uklonite sve nastale mrlje sa keramičke površine.

Pasta za zube je odličan saveznik u čišćenju obuće i nakita.

Očistiće gumeni đon patika bolje od bilo kog sredstva. Bela guma često posivi, a ovim trikom ćete povratiti stari sjaj. Isti efekat će imati i na kožnoj obući i odeći koja će izgledati kao da je tek kupljena.

Pasta za zube
foto: Shutterstock

Uklanja, takođe, neprijatne mirise nastale u kuhinji. Sve što treba da uradite, posebno nakon seckanja crnog luka, jeste da stavite malu količinu na dlan, a zatim dobro istrljate. Na kraju, ruke, isperite, i odmah ćete primetiti da je neprijata nmiris iščezao i da vam čak i nokti izgledaju belje i sjajnije.

Nakit i posuđe od srebra i bakra će povratiti sjaj uz ovaj trik. Pored njih, na isti način možete skinuti tragove bojica sa zidova, ali i zaštititi ekran telefona na kojima se nazire oštećenje.

Pomaže pri iritaciji kože

Pasta za zube vam može pomoći da ublažite iritaciju kože prilikom uboda insekata, ili rana i plikova. Ako vas ubode insekt, nanesite malo paste na bolno mesto, pa ćete na taj način sprečiti svrab i otok. Takođe, kada pastu nanesete na ranu ili plik, ona će ih isušiti čime se omogućuje da rane brže zarastu. U ovim slučajevima je najbolje da pastu koristite preko noći.

"Pere" zidove

Ako su vam deca “slučajno” išarala zid, na vlažnu krpu nanesite pastu za zube, a potom laganim pokretima izribajte zid.

"Glanca" peglu

Peglu ćete najlakše očistiti pastom za zube. Nanesite pastu i dobro istrljajte. Nakon toga prebrišite vlažnom pa suvom krpom. Ako ne uspete odmah, ponovite par puta.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs