Obratite pažnju

4 BRILIJANTNA NAČINA DA ISKORISTITE POKOŠENU TRAVU: Najgore rešenje je baciti je!

Ima li zamornijeg posla do košenja trave leti? Baštovani dobro znaju da ovaj posao traje i traje tokom celog leta. A šta radite sa travom koju pokosite? Bacate je! E, pa nemojte više! Evo zašto

Enterijer
Autor:
Foto: Shutterstock

Postoji čak 4 načina da iskoristite pokošenu travu i to na brilijantan način:

1. Jednostavno je ostavite da strune na travnjaku

Ovo je najjednostavniji način, ali ne smete ovo da radite stalno. Naime, prilikom košenja, jednostavno na kosilicu nemojte da namontirate korpu u kojoj se skuplja pokošena trava. Tako će pokošena trava ostati da "leži" na travnjaku gde će i da istruli. Tako će se u zemlju vratiti potrebni minerali, ali će se zadržati i poreko potrebna vlaga zemljišta tokom toplih letnjih dana.

2. Besplatan malč

Pokošenu travu stavite oko jagoda, paradajza i paprika. Ovim ćete biljkama obezbediti đubrivo, sprečićete rast korova oko biljaka, a zemlja će zadržati potrebnu vlagu.

3. Đubrivo

Napravite organsko đubrivo bogato azotom za vaše biljke. Napunite kantu od pet litara 1/3 delom sveže trave, a zatim je napunite vodom. Za nedelju dana dobićete odlično đubrivo. Zalivajte ovim vaše biljke.

4. Dajte je životinjama

Pokošena trava je prava hrana za koze, ovce, krave, pa čak i guske. Kokoške obožavaju svežu travu. A osušena trava se daje zečevima. Samo, ne radite ovo ako je trava tretirana pesticidima.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs