KORISNO

KAD OVO PROČITATE, KORU OD LIMUNA VIŠE NIKAD NEĆETE BACITI: 6 genijalnih primena za koje sigurno niste znali!

Kora od limuna je jednako korisna kao i sam plod

Enterijer
12:25h Autor:
KAD OVO PROČITATE, KORU OD LIMUNA VIŠE NIKAD NEĆETE BACITI: 6 genijalnih primena za koje sigurno niste znali!
Foto: Shuterstock

Svi već dobro znamo koliko je limun koristan za naše zdravlje, a naročito za jačanje imunog sistema, a da li ste znali da je i kora od limuna jednako korisna.

Evo kako se sve može iskoristiti:

1. Uklanja neprijatne mirise

Kora od limuna upija sve neprijatne mirise. Možete je staviti na dno kante ili u vaše patike ili cipele, ukoliko imate problem sa neprijatnim mirisima stopala.

2. Očistite mikrotalasnu

U činiju sa vodom stavite koru od limuna, pa u mikrotalasnu. Uključite na najjaču temperaturu i grejte oko 5 minuta. Na ovaj način bakterije će nestati kao i neprijatni mirisi koji se čestom upotrebom stvaraju.

Limun, Limunada
foto: Shutterstock

3. Oterajte mrave

Limun ima prirodnu aromu koja je odbojna za mrave, tako da ćete se na ovaj način, lako i bezbolno rešiti malih napasti. Dovoljno je da koru od limuna postavite ne "problematična" mesta.

4. Ovežite frižider ili mašinu za posuđe

Stavite nekoliko kora od limuna u frižider, mašinu za posuđe ili rernu. One će apsorbovati neprijatne mirise i dati vašem frižideru svež i prijatan miris.

Limun
foto: Shutterstock

5. Čišćenje kože

Korom od limuna očistite lice ukoliko imate problem sa aknama ili kožom koja se brzo masti. Na ovaj način regulisaćete lučenje sebuma, ali ćete i smanjiti fleke i izjednačiti ten.

6. Izbeljivanje zuba

Sadržaj kiseline u kori limuna može vam pomoći da eliminišete mrlje na zubima. Zube trljajte unutrašnjim, belim delom kore limuna nekoliko minuta. Nakon toga isperite mlakom vodom. Tretman ponavljajte s vremena na vreme.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs