SKOCKAJTE DOM

Za ljubitelje minimalističkog stila: Ovo je vodeći trend u uređenju enterijera ove godine! (FOTO)

Ove godine sve akcenat je na jednostavnosti

Enterijer 02.02.2021. - 14:11h Autor: Stil/Journal.rs
Foto: Shuterstock

Dok je do pre nekoliko godina u čitavom svetu vladao trend uređenja sa previše detalja, u poslednje vreme sve je popularnija nova skandinavska filozofija – lagom, koja vodi poreklo iz Švedske. Cela poenta je u jednostavnosti i miru.

 

Ovaj trend podrazumeva pravu meru između minimalizma i pretrpanosti, a sve u cilju stvaranja toplog i mirnog životnog prostora koji će u nama buditi lepe emocije.

 

Ako želite dom da uredite u ovom stilu, potrebno je da se vodite ovim jednostavnim pravilima:

 

1. Uklonite višak 

 

U ovom slučaju važi pravilo - manje je više. U skladu sa tim, za svaku prostoriju birajte nameštaj u zavisnosti od toga kako i koliko će je koristiti, a trudite se da čak i detalji imaju upotrebnu funkciju. Izbacite sve ono što ne može da se iskoristi i guši prostor.

2. Birajte neutralne boje

 

Odavno znamo da izbor boja u enterijeru ima veliki uticaj na to kako ćemo se osećati, pa Skandinavci uvek biraju mirne boje, poput belih, sivih i zemljanih tonova. 

3. Birajte elemente iz prirode

 

Ovo je jedan od ključnih principa uređenja doma u Švedskoj, koji podrazumeva izbor prirodnih materijala poput drveta, vune ili platna, a sve u cilju postizanja topline i ušuškanosti. Oplemenite dom raznim biljkama kako biste postigli bolju atmosferu.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...