ZIMSKO CVEĆE

Balkon pun šarenog cveća i tokom zime: Ovim biljkama ni niske temperature, ni mraz ne mogu ništa!(FOTO)

 

Ove biljke mogu da prežive i najniže temperature

Enterijer 19.01.2021. - 14:56h Autor: Stil/Mojenterijer
Foto: Shuterstock

Postoje biljke koje prostorijama mogu dati lepotu i u ovo doba godine. Njima ni najniže temperature ne mogu ništa, a jednako su lepe kao i one koje cvetaju u toplijem periodu.

 

Zimski jasmin

 

Jasmin se povezuje sa prolećnim periodom, ali postoji jedna vrsta koja cveta isključivo zimi. Ova biljka je prilično otporna na niske temperature. U zavisnosti od temperature okoline, cveta od sredine zime, pa sve do sredine proleća.

Ciklame

 

Ovaj prelepi cvet se može naći i bezbroj boja i za tili čas će oplemeniti svaki prostor. Idealna temperatura za biljku je od 10 do 18 ° C tokom dana i od 6 do 8 ° C noću, ali im neće smetati ni temperature ispod nule. Držite ih dalje od izvora toplote i pobrinite se da ih redovno zalivate, jer im pogoduje vlažno tlo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Irina (@bloomsandzooms)

Kamelija

 

Trajanje cvetanja kod različitih sorti je različito, ali obično od jednog do tri meseca. Kamelije vole vlažan vazduh, pa ih je korisno prskati, ali ne tokom cvetanja, jer se tako oštećuje cvet.

Erika - vres

 

Erika npripada porodici zimzelenih biljaka. Cvet voli hladnu i pre svega vlažnu klimu. Iz tog razloga, kada se pojave cvetovi, važno je prskati ih kako bi se što duže zadržali.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...