Obratite pažnju

Brzo i efikasno: Sređena kuća za 20 minuta

Pobrinite se za dobru klimu u prostoriji i raspremite namirnice sa kuhinjskog pulta
Enterijer
17:16h Autor:
Brzo i efikasno: Sređena kuća za 20 minuta
Foto: Thinkstock

Najavili su vam se iznenadni gosti ili ste znali da će oni doći, ali je vreme za sređivanje kuće neplanirano potrošeno na neki drugi posao. Kuća vam je u haosu, a vi imate samo 20 minuta da je sredite. Najvažnije je da ne paničite i da se dobro organizujete, a sledećih 5 koraka možete napisati na ceduljici za ''hitne'' slučajeve i držati pri ruci, prenosi Lisa.rs.

1. Pobrinite se za dobru klimu u prostoriji

Prvo iznesite smeće iz stana. Kada se uđe spolja, najosetljiviji smo na mirise u prostorijama. Zato otvorite sve prozore i dobro provetrite kuću. Ako su se pomešali i dodatni mirisi iz kuhinje, upalite i mirisne sveće.

Kako da za minut napravite sveću od pomorandže saznajte OVDE.

Zatim se usredsredite na stolove. Ako su trpezarijski sto i klub-stočić u dnevnoj sobi sređeni i bez prašine, prostorija izgleda sasvim drugačije. Časopise koji leže po podu svuda naokolo sakupite na jednu gomilu, olovke gurnite u fioku.

2. Raspremite namirnice sa kuhinjskog pulta

Ništa ne može da nas bocne toliko kao konstatacija da je "baš jutros za doručak spremana kajgana". Spakujte prljave sudove u mašinu, ono što ne može da stane, operite ručno.

Koji su zastrašujući izvori bakterija u vašoj kuhinji pročitajte OVDE.

3. Pod ostavite za neki drugi put

Trenutno se ima vremena samo za uklanjanje najkrupnijih mrva. Ručnim usisivačem usisajte mace, mrve. Na pločicama u kuhinji je fleka od paradajz-pirea? Nemate vremena za kantu i krpu. Pokvasite papir i začas obrišite mrlju.

4. Kupatilo morate očistiti ekspresno

Prvo stavite na njeno mesto kozmetiku - radi svoje bezbednosti. Pripadnice lepšeg pola rado vole da zavire u tuđe teglice i bočice. Na kraju, na brzaka operite toalet i lavabo, a tuš-kabinu ili kadu sakrijte zavesom.

Kako do čistog kupatila za 10 minuta pročitajte OVDE.

5. Svaka stvar na svom mestu

Jakne, kapute, blejzere i sve ono što je potrebno smestiti u garderober, okačite u njega. Marame, kape, šešire - sklonite u korpu. A cipele, mi žene ih imamo uvek svugde naokolo. Neke sklonite u cipelarnik, a one prljave pod krevet!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs