Korisni saveti

Bez muke: Kako do čistog kupatila za desetak minuta

Čišćenje kupatila može da bude prava muka, ali pomoću ovih saveta neće za to vam neće trebati mnogo vremena
Enterijer
20:34h Autor:
Bez muke: Kako do čistog kupatila za desetak minuta
Foto: Thinkstock

Da biste očistili kupatilo za desetak minuta, prvo skupite na jednom mestu sve što vam treba - rukavice, sunđere, sredstva za čišćenje, krpe i papirne ubruse.

Najpre sredstvima za čišćenje isprskajte kadu, lavabo i WC šolju. Ostavite da deluju nekoliko minuta, a za to vreme pospremite kupatilo. Prljav veš ubacite u korpu, a kozmetički pribor pospremite. Te stvari je najbolje da držite u fiokama ili ormarićima da ne bi skupljale prašinu.

Odakle vrebaju bakterije u vašem kupatilu saznajte OVDE.

Specijalnim sredstvom poprskajte ogledalo u kupatilu i obrišite ga, a zatim obrišite prašinu sa svih površina kao što su police, vodokotlić, mašina za veš. U brisanju površina mogu da posluže i vlažne maramice za čišćenje. Četkom operite WC šolju, a sunđerom istrljajte kadu i lavabo i isperite. Na kraju krpom prebrišite pod i ispraznite kantu za smeće.

Ako ste pobornik prirodnih sredstava za čišćenje, možete da napravite univerzalnu tečnost za čišćenje svih površina u domu. U litar alkoholnog sirćeta dodajte narezane kore limuna. Kako biste neutralisali miris sirćeta, u tečnost dodajte nekoliko kašičica suvog cveta lavande ili eterično ulje lavande.

Kako da opremite malo kupatilo pročitajte OVDE.

Blistave slavine

Natopite krpu sirćetom i njom obložite slavine u kupatilu. Učvrstite gumicama i ostavite preko noći. Slavine će da zablistaju bez ribanja.

So uklanja mrlje od vlage

Zavesa za tuš često se zanemaruje tokom čišćenja kupatila, a na njoj se skupljaju ružne mrlje od vlage. Kako bi se voda lakše slila sa zavese, izrežite makazama donji rub zavese u cik-cak. Ako se vremenom mrlje ipak stvore, natopite zavesu u vodi u kojoj ste rastopili kašiku soli. Ostavite tako nekoliko sati jer je so prirodno sredstvo u borbi protiv plesni i gljivica.

OVDE saznajte 5 trikova za uvek sveže i mirišljave peškire.

Uklanjanje buđi

Vlaga pogoduje nastanku buđi. Da biste je uklonili pomoći će vam alkohol ili mešavina sode bikarbone i alkoholnog sirćeta.

A kako da se sprečite nastanak buđi u drugim delovima vaše kuće saznajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs