SMATRAJU SE JAKO EFIKASNIM "ČISTAČIMA" PROSTORA

Ovo su moćni Feng šui elementi koji čiste dom: Oslobodite se negativne energije i lošeg raspoloženja zauvek!

Prema Feng Šui učenju, pomorandže, između ostalog, simbolizuju živahnu Yang energiju.

Enterijer
Autor:
Foto: Shutterstock

Ova energija je svetla i aktivna, poput Sunca u podne. Zamislite da ljuštite pomorandžu i da osećate njen vedar i prijatan miris koji vam mami osmeh na licu. Kora pomorandže ima izuzetnu moć u "čišćenju" postora, odnosno oslobađanju istog od negativne energije. Kada smatrate da je vašem domu potrebno čišćenje, jednostavno ogulite pomorandžu.

 

Savet je da u svom domu u činiji za voće držite devet svežih pomorandži i da svakog dana ogulite po jednu kako bi korak po korak eliminisali sve štetne činioce u datom prostoru. Svakako pomorandžu možete da pojedete a koru ostavite da miriše što je duže moguće.

 

Na koje načine još možete pročistiti svoj dom:

METALNA ZVONA ILI POSUDE KOJE "PEVAJU"

 

Tibetanska metalna zvona (zvana Ting Sha), kao i posude za pevanje, tradicionalno predstavljaju alate koji se koriste u praksi meditacije. Vibracije koje stvaraju metalna zvona i ove posude izvrsne su za oslobađanje prostora od negativnih uticaja. Ovi zvuci mogu preseći ustajalu energiju poput mača i eliminisati je u prostoru. Preporuka je posedovanje kvalitetnijih zvona ili posuda, jer je samim tim njihova zvučna rezonanca bolja.

 

PALJENJE BELE ŽALFIJA – SMUDGING

 

Paljenje biljaka spada među najpoznatije tehnike čišćenja prostora. Na tržištu postoji mnogo štapića koji se mogu koristiti u ove svrše i obezbediti domu pročišćenje i pozitivnu energiju. Biljka koja se može koristiti za ovaj rirual je bela žalfija koja ima prijatan miris i može se uoptrebiti kad god osetite da je to potrebno.

SO

 

So je kristal koji može da apsorbuje energiju kojoj je potrebno čišćenje. U tom pogledu može vam koristiti Himalajska so, ali i obična kuhinjska so. So u bilo kom obliku potrebna je da bude čista kako bi mogla na sebe da preuzme negativnu energiju. Posebno popularne Himalajske lampe ne samo da čiste prostor od negativne energije vać ujedno i pročišćavaju vazduh.

 

ESENCIJALNA ULJA

 

Esencijalna ulja rastvorena u difuzeru i plasirana putem vazduha u prostoru, dramatično preusmeravaju energiju u željenom pravcu i čine prostor čistim i prozračnim. U ove svrhe možete koristiti različite mirise poput lavande, citrusa, nane, žalfije, tamjana, ruzmarina.

 

(Stil.kurir.rs/The Spruce)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs