SVE JE U BOJAMA I OSVETLJENJU

RAZLIKA JE OGROMNA: Sa ovim bojama zidova, mali stan izgledaće duplo veće, svetlije i prostranije! (FOTO)

Usled toliko toga što treba premostiti u malom stanu, pronalaženje prave boje za zidove čini se kao najveći izazov od svih.

Enterijer
21:57h Autor:
RAZLIKA JE OGROMNA: Sa ovim bojama zidova, mali stan izgledaće duplo veće, svetlije i prostranije! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Boja može sobu vizuelno da smanji i da poveća u neverovatnom obimu. Previše svetla nijansa može prostor učiniti bezličnim, dok ga tamna može zagušiti. Ono što sigurno ne želite je da vas stan, koliko god sićušan bio, vizuelno bude još manji. U tom pogledu predstavljamo vam boje koje su rešenje za vaše male životne prostore.

Ako niste ljubitelj klasične bele boje, pastelni tonovi mogu da budu savršeni za oplemenjenje zidova u vašem stanu. Pastelna svetlo žuta, bledo roza i plava, omogućiće vam da prostor ispunite svežinom i isporistite svetlost u njemu na najbolji mogući način. Kontrast pastelnih i belih tonova, napraviće savršen balans u prostoru. Takođe u ovoj kombinaciji poželjni su svetli podovi.

foto: Shutterstock

Ukoliko želite da istaknete lepotu prostora u kom živite tople plave nijanse na zidovima su kao stvorene za vas. Plava boja će učiniti da prostor izgleda suptilno veće bez narušavanja koncepta u njemu. Topla plava boja može da bude i u vidu akcentnog zida, jer malo je potrebno malom prostoru da izgleda ujedno veće i lepše.

foto: Shutterstock

Možete povećati efikasnost reflektovanja svetlih hladnih tonova, upotrebom boja sa sjajnim finišom. Hladne plave nijanse, boja lavande i slični tonovi, mogu vizuelno da uvećaju prostor u kom svakodnevno boravite. Ove boje posebno lep deluju u prostoru koji ne dobija dovoljno prirodne svetlosti.

foto: Shutterstock

Kako bi mali prostor učinili većim na prvi i svako sledeći pogled poslužite se paletom laganih neutralnih tonova. Svetlo siva boja je kao stvorena za male prostore kojima je potreban dodir stila i elegancije.

foto: Shutterstock

Dizajneri enterijera savetuju da potražite među tamnijim neutralnim tonovima onu boju koja odgovara vašem stilu, a koja će ujedno vizuelno da proširi prostor. Tamniji neutralni tonovi u kombinaciji sa svetlim nameštajem stvaraju u prostoru optičku iluziju većeg prostora.

foto: Shutterstock

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs