Feng šui

Ovaj predmet stavite u centralni deo kuće: Gledajte kako dobra energija, novac i ljubav ulaze u dom!

Povezan je sa bogovima, i samtra se donosiocem sreće, kiše u vreme suše i simbol je savršene životne snage i lepote

Enterijer
Autor:
Foto: Shutterstock

Kolibri ptica predstavlja pravi dragulj prirode. Svojim krilima kolibri priređuje pravi prirodni sprektakl. Odlikuju ga predivne boje, jedinstvena lepota i neumoran let, baš ono što ispunjava i čudesnu chi energiju. Nije ni čudo što kolibri predstavlja feng šui simbol koji privlači u dom pozitivnu chi energiju i sreću, piše Lovesensa.

 

Iako je jedna od najmanjih vrsta ptica, kolibri ima divnu simboliku i predstavlja prirodnu lepotu, osećaj mira, sreće, ljubavi i uzvišenosti. Kolibri je glavni junak mnogih legendi i bajki u mitologijama širom sveta.

 

Uticaj kolibrija kao simbola javlja se još i kod drevnih Asteka čiji je bog rata predstavljen kao pola kolibri-pola ratnik. Asteci su verovali da se preminuli ratnici vraćaju na ovaj svet kao neumorna, predivna i izdržljiva ptica, odnosno kao kolibri. Takođe, u ovoj kulturi postojalo je verovanje da su kolibri ptice glasnici između svetova i simboli dobre sreće i pobede.

 

Taino Indijanci sa Karipskih ostrva verovali su da kolibri predstavlja deo Sunca i da je simbol preporoda i donosilac sreće. U mnogim indijanskim legendama kolibri je povezan sa bogovima, kao donosilac kiše u vreme suše i simbol savršene životne snage i lepote.

 

Feng šui tvrdi: Donosi novac i blagostanje u kuću - ova japanska biljka nam je svima potrebna! (FOTO)

foto: Shutterstock

Prema naučnim istraživanjima, ptica kolibri može 75 puta da zamahne krilima u samo jednoj sekundi. Ona može da preleti oko 500 milja za jedan dan. Što ukazuje na njihovu upornost i urođenu sposodnost da lako dosegnu željeno. Lepota kolibrija je simbol istinske sreće, pa u svakom čoveku budi uspavano dete, prijatnu energiju i osećaj radosti.

 

Feng šui stručnjaci ističu da simbol kolibrija u domu može doneti pozitivnu energiju, slobodan energetski tok i dobru sreću, ali kako ovu simboliku uneti u svoj dom?

 

Najjednostavniji način je da simboliku kolibrija u svom domu oživite slikama na kojima je naslikan kolibri ili da kao deo dekoracije imate figuru kolibrija.


Prema feng šui tradiciji, kolibri u domu može doneti obilje, reputaciju, prijatna putovanja, međusobnu empatiju među članovima porodice, kao i pozitivan chi. Ako želite da privučete ljubav, uvek koristite dve figure kolibrija ili slike na kojima je nacrtan par kolibrija.

 

Ovakve poklone odmah treba baciti ili spaliti: Nipošto ih ne čuvajte u kući!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fra&Fla (@frafla5) on

Napravite od papira kolibri ptice origami tehnikom i okačite ih ako ukras u svom domu. U bašti nacrtajte kolibri na saksijama, ogradi ili tabli koju ćete postaviti na travnjak.

 

Posadite u dvorištu biljku koja se naziva cvetna ptica ili kraljevska ptica (Crotalaria cunninghamii) čiji cvet izuzetno podseća na pticu kolibri.


Zato neka kolibri detalj zauzme važno mesto u centralnom delu vašeg doma. Kolibri je smatran simbolom koji otvara srca i brzo donosi osećaj sreće, kao kada ugledate dugu. Ova ptica nas poziva na slavljenje života, veselje, radost, izdržljivost i ispunjenje želja.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...