Najpopularniji na instagramu

Top 5 trendova za uređenje enterijera sa malo novca: Retro je i dalje najveći hit! (FOTO)

Osvežite prostor sa minimalno ulaganja

Enterijer
Autor:
Top 5 trendova za uređenje enterijera sa malo novca: Retro je i dalje najveći hit! (FOTO)
Foto: Profimedia

Planirali ste preuređenje stana, ali vam nedostaje inspiracija?

Ovo su najpopularniji trendovi u uređenju enterijera koji trenutno kruže Instagramom, a koji vam mogu pomoći u organizovanju vašeg prostora.

Viseće police

Jednobojne i minimalne, viseće police su odličan način pravljenja mesta u ograničenom prostoru. Polica je gotovo savršena sama po sebi, pa nema potrebe da je pretrpavate dodatnim detaljima. S druge strane, saksija sa cvećem je uvek pun pogodak.

Uklonite pukotine i ogrebotine sa parketa u jednom potezu: Treba vam samo malo majoneza!

Barska kolica

Starinska kolica u vintidž stilu predstavljaju izraziti sjaj glamura u stilu Velikog Getsbija. Umesto da ih zatrpate praznim flašama vina, možete ih iskoristiti kao element koji će upotpuniti vaš enterijer. Za potpun ugođaj na njih možete staviti fotografije, cveće, sveće, kao i tablu sa motivacionom porukom.

Makram tehnika na zidu

Makram tehnika na zidu ostavlja utisak rustičnosti i unikatnosti. Originalni i pomalo boho komad, sa tekstualnom privlačnošću, definitivno se izdvaja od ostalih umetničkih dela, knjiga i ogledala. Što je još bolje, možete da naučiti da koristite makram tehniku i onda sami da pravite ukrase za vaš dom.

Ko u kući nema svekrvin jezik, ne zna šta propušta: Ova biljka će vas iznenaditi svojom korisnošću, ali i izdržljivošću!

Samostojeće kade

Ništa ne opušta toliko kao kupka u samostojećoj kadi. Sve je u tome da uparite minimum luksuznog hotelskog stila sa dodacima koji će se uklapati. Zaboravite na vlažne peškire ili na ormar prepunjen starim bocama šampona. Samostojeća kada je glavni momenat u kupatilu kojem se moraju prilagoditi svi ostali detalji dizajna. U ovom kupatilu je posebno privlačan tuš sa zlatnim tonom, zajedno sa asimetričnim pločicama koje upotpunjavaju enterijer.

Marokanski tepih

Prijatan i autentičan, marokanski tepih je izbor sa kojim jednostavno ne možete da pogrešite. Paleta neutralnih boja ostavlja prijatan utisak u sobi, akcentovanom kaktusima, drvetom i pletivima.

Pretvorite kupatilo u zelenu oazu: Samo par tikova učiniće da prostor oživi i ponovo odiše svežinom!(FOTO)

Keramičke pločice

Trend keramičkih pločica uzeo je maha. Zaista, ove pločice mame poglede, a granica za kombinovanje boja nema. Na Instagramu ili Pinterestu možete pronači inspiraciju za uzorke. Ili imajte na umu da takođe možete kreirati svoj prilagođeni dizajn.

Recikliran drveni nameštaj

Trendupotrebe recikliranog materijala ne pokazuje znakove nestajanja, a nameštaj od rustičnog drveta je idealan izbor. Ovaj ručno izrađeni sto pokazuje koliko jednostavan, ali spektakularan efekat može da ima. Manje je više, posebno ako je reč o dodacima.

Ova biljka donosi sreću i novac u vaš dom: Pahira je broj 1 biljka po Feng šui filozofiji!

Pampas trava

Pampas trava traje do tri godine, tako da ne treba da prođe mnogo da se osuši i tako izbegnete kupovinu veštačke. Šik i precenljiva, dobro se uklapa u vazu modernog oblika i daje prijatan, smirujući ton vašoj spavaćoj sobi ili dnevnom boravku.

Dekorativni zid

Dekorativni zid je u osnovi vrlo zanimljiv prostor na koji možete nasumično postaviti fotografije i ramove, ali tako da oni izledaju baš kao da im je tu mesto. Pustite mašti na volju, jer je kombinacija tekstura i boja neograničena.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs