Obratite pažnju

Čišćenje kupatila tokom epidemije: Tri stvari na koje posebno morate da pazite

Ova pravila treba poštovati generalno, ali tokom korona virusa posebno

Enterijer 18.03.2020. - 10:20h Autor: Stil / zadovoljna.hr
Foto: Shuterstock

Većini ljudi ovih dana cilj je da zaštite svoje najbliže i sebe od korona virusa.


Ono što stručnjaci celo vreme naglašavaju je važnost higijene - lične, respiratorne i higijene ruku, a među bitnim stavkama je i redovno čišćenje i dezinfikovanje domaćinstva.

Dok na čistoću stvari s kojima dolazimo u kontakt van našeg doma, kao što su površine u prodavnicama ili javnom prevozu, ne možemo da utičemo, unutar doma postoje koraci koje možemo da preduzmemo kako bismo dodatno zaštitili svoju porodicu od ovog virusa.

 

Jedna od prostorija koja treba da bude u centru pažnje u ovom slučaju je kupatilo. Između ostalog, radi se o prostoriji u kojoj je jako veliki broj površina s kojima smo u čestom kontaktu zbog čega ih je potrebno redovno čistiti.

 

U nastavku pročitajte tri stvari na koje treba posebno paziti u kupatilu:

 

1. Redovno čistite sve površine uključujući wc šolju, tuš kabinu/kadu i lavabo

 

Sve dostupne površine u kupatilu treba čistiti deterdžentom i nakon toga dezinfikovati. Prilikom čišćenja koristite zaštitne rukavice, a nakon čišćenja sav otpad koji je nastao što pre odložite u kantu za smeće.

 

Ja sam ta žena koja je iz bitke sa korona vrusom izašla kao pobednik: Ovo mi je spasilo život!

foto: Shutterstock

2. Četkice za zube držite razdvojenim

 

Vodite računa da vam četkice ne stoje previše blizu jedne drugima, ako u domaćinstvu živi više osoba, jer je ovo predmet koji na sebi neretko nosi najviše bakterija i virusa.


3. Redovito perite peškire i ne delite ih s osobom koja je bolesna


O važnosti pranja ruku slušamo već danina, a bitan dio tog procesa je njihovo sušenje. Kada je to moguće ruke je poželjno sušiti pomoću papirnih ubrusa za jednokratnu upotrebu. Ako pak koristite klasične peškire, bitno je da ih redovno perete na visokim temperaturama i menjate kada postanu vlažni.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...