Oplemenite svoj dom

Stan kao iz časopisa: 4 cake za sarvršeno dekorisan enterijer!

Uz ove jednostavne trikove možete sami vaš prostor da pretvorite u stan koji može da parira onima iz magazina

Enterijer
Autor:
Stan kao iz časopisa: 4 cake za sarvršeno dekorisan enterijer!
Foto: Shutterstock

Ako želite da svom životnom prostoru date novi izgled, a da pritom ne potrošite bogatstvo i mnogo vremena, ove cake su prava stvar. Uz njih ćete vrlo lako i jednostavno da dekorišete enterijer i dobijete zanimljiviji prostor.

Promenite boju zidova

Krečenje prostorije je najednostavniji, a najefektniji način da oplemenite dom. Bojenje zidova nije ni malo težak posao, pa ako odlučite sami da krečite, uštedećete veliku količinu novca.

Dizajneri enterijere preporučuju sledeće boje:

Za spavaću sobu se preporučuju smirenije boje, poput plave boje, za radnu sobu je idealan izbor zelena boja, jer potstiče produktivnost, dok se za sobe u kojima provodite najviše vremena, preporučuu jednostavni, peščani tonovi.

Da biste učinili prostor još zanimljivijim, sada postoji veliki izbor farbi za zidove sa raznim efektima, ukoliko ne volite jednolično ofarbane zidove.

Ako vam ni to nije dovoljno interesantno, možete jedan zid da obojite u neku intenzivniju boju, kako biste dobili kontrast.

foto: Shutterstock

Postavite tapete

Odličan način za stvaranje potpuno novog okruženja su tapete. Veliki je izbor dezena, pa je na vama samo da izaberete onaj koji vam se nahviše dopada. One su, čak i lakši način od krečenja. Za njihovo postavljanje vam neće trebati stručna pomoć. NAjveća njihova prednost je što se vrlo lako postavljaju i skidaju.

foto: Shuterstock

Galerija fotografija

Mala, ali jako efektna promena u domu može se dobiti postavljanjem galerije fotografija na jednom zidu. Umesto da kupujete već gotove slike, koje su skupe, kupite samo ramove, pa u njoh postavite slike koje ste isprintali sa svog računara. Za posebno elegantan utisak možete sve fotografije da izradite u crno-beloj tehnici.

foto: Shuterstock

Dodajte nove presvlake

Kupovanje garniture uvek je velika investicija. Srećom na tržištu postoji veliki broj radnji koje izrađuju presvlake po meri, a cena je neusporedivo jeftinija od kupovine novog nameštaja.

(stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs