Recite zbogom stvarima, odeći, ljudima

Ako želite da život dovedete u red, prvo kuću dovedite u red: U čemu je zlatna caka!

Promene dolaze onda kada napravite mesta za njih

Enterijer
Autor:
Foto: Shutterstock

Koliko često pregledate svoje stvari, papire, odeću, knjige? Da li znate da razdvojite potrebno od nepotrebnog, neupotrebljivog, nevažnog? Da li vam to teško pada?

 

Sposobnost da prošlosti kažemo "zbogom" veoma je važno umeće, kako kada su u pitanju stvari, tako i kada se radi o ljudima.

Od ljudi je najteže početi, pa predlažemo da se prvo dobro izvežbate na stvarima. Bukvalno - da biste život doveli u red, prvo dovedite kuću u red!

 

Olga Levko za Econet.ru predlaže dva načina:

 

1. Čovek najbolje registruje vizuelne informacije (slike). Zato preporučujem da pre bilo kakve akcije pogledate fenomenalan japanski film "Raščistimo život" (Originalan naziv: Jinsei ga tokimeku katazuke no mahou). Režirao ga je Toja Sato 2013. godine, a naučiće vas kako da pažljivo "sortirate" prošlost, uvedete red u život uz specifične instrukcije i objašnjenja. Uz veoma malo truda, čišćenje će doneti veliku promenu u vaš život.

 

2. Poslušajte šta ima da vam kaže Mari Kondo. U svojim knjigama ova svetski poznata dama objašnjava šta je to "mentalno čišćenje" i otkriva kako da uvedete red u sva životna polja i prostor jednom zauvek. 

 

Svi traže Mari (34) da im pospremi stan: Ono što ona jednom sredi, ostane uredno godinama! (FOTO, VIDEO)

Mari Kondo
Mari Kondofoto: Profimedia

Levko kaže da su ove dve metode najjednostavnije i veoma praktične, i da su izuzetno dobre za porodice sa decom

 

"Sprovela sam ih u delo i rezultati se vide", kaže Levko.

 

Ako često imate osećate nemoć, umor i kao da se sudbina urotila protiv vas, a imate želju da nešto promenite, pogledajte oko sebe. 
 

Možda je vreme da oslobodite prostor, kako biste se oslobodili prošlosti. Ako želite da unesete nešto novo u svoj život, morate da se oslobodite starog.

 

Ako ste upravo jeli, stomak vam je pun, ništa više ne može da stane i osećate se neprijatno. Želite da probate i taj kolač, ali ne može da stane. Prvo morate da svarite hranu!

 

Sličan mehanizam važi i za druge stvari u životu. Promene dolaze onda kada napravite mesta za njih!

 

(Stil.kurir.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...