Saveti

Preuredite kuhinju uz minimalne troškove

Malo farbanja, malo lepljenja tapeta, kupovanje novih sitnica kao što su začini, može učiniti da vaša stara kuhinja dobije novi sjaj
Enterijer
20:38h
Preuredite kuhinju uz minimalne troškove
Foto: Shutterstok

Svi mi težimo da se okružimo lepim stvarima, ali u današnje vreme je veoma teško kupiti novi nameštaj ili preurediti kuću. Kuhinja je oduvak bila velika investicija. Međutim, ako imate malo mašte i mnogo volje, kuhinji možete dati novi sjaj u minimalne troškove.

Farbanje

Ako se odlučite da ofarbate kuhinjske ormariće, dobićete veliku promenu u kuhinji jer će se činiti kao da ste je u potpunosti zamenili. Ako slučajno u budžetu imate novca za novu radnu ploču, kuhinja će zaista biti neprepoznatljiva.

Ukoliko imate ormariće od punog drveta, možete da skinete staru boju i ofarbate ih u neku po svojoj želji. Ovo je dugotrajniji postupak, ali i veoma koristan za vaše elemente jer će ih štiti od vlage i krzanja.

Nakon što odaberete boju, sva vrata promenite tako što ćete skinuti staru boju brusnim papirom, pokitati eventualna oštećenja te tek tada farbati pa završiti zaštitnim lakom. Sve materijale možete pronaći u specijalizovanim trgovinama i tu možete da pitate prodavače za savet. Nemojte da zaboravite da se između svakog farbanja vratašca i delovi dobro osuše.

Nove ručkice

Puno brži način osvežavanja i svakako povoljniji jest zamena ručkica na ormarićima i ladicama. Ako imate kvalitetne ručke, možda im je samo potrebno pošteno poliranje i kada očistite ostatak kuhinje, i to će biti neki novi početak.

Novi frontovi

Ovaj projekt će biti nešto skuplji od farbanja svih prednjih fronti, ali ako imate dovoljno novca, odaberite nove prednje stranice kuhinje i na taj način je osvežite. Potrebno je da pronađete majstora koji će uzeti mere i izraditi kao i montirati nove fronte.

Kreativni trenuci

Dodaci

Ukoliko dodate novi detalj koji će stajati na kuhinji, odmah će svi elementi izgledati novije. Odličan izbor je začinsko bilje od kojeg imate dvostruku korist – kuhinja će izgledati lepše i imaćete sveže začine dok kuvate.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs