Iskrena ispovest

Mama je počela čudno da se ponaša: Njeni zen momenti, prestravili su nas!

Pomislili smo da je uzela preveliku dozu lekova za smirenje

Porodica
14:06h Autor:
Mama je počela čudno da se ponaša: Njeni zen momenti, prestravili su nas!
Foto: Profimedia

"Moja mama je imala niz zdravstvenih i psiholoskih problema; patila je od nesanice, bila je sklona ljutnji, besu, uvek bolešljiva, sve do jednog dana kada se sve promenilo.

Situacija oko nje je ostala ista, ali je ona bila drugačija.

Jednog dana joj reče moj otac: "Dušo, vec tri meseca tražim posao i nisam nista našao, idem malo u birtiju da popijem nešto sa prijateljima. Moja mama mu odgovori: "Dobro."

Moj brat joj reče: "Mama, jako sam loš sa svim predmetima na fakultetu...Moja mama mu odgovori: Ok, nadoknadićeš sve, a i ako ne uspeš, ponovićeš semestar, samo što ćeš se morati ti snaći kako bi platio fakultetet."

Moja sestra joj reče: "Mama, lupila sam auto." Moja mama joj odgovori: "Nema veze, odvezi ga kod automehaničara, vidi ti kako ćeš ga platiti, a u međuvremenu ćeš ići autobusom ili metroom."

Snajka jednog dana reče mojoj mami: "Moraću se preseliti kod vas na nekoliko meseci." Mama joj odgovori: "Dobro, potraži posteljinu u ormaru i smesti se na trosed."

Kada vas uhvate nervoza i očaj, jednu stvar treba da uradite: Naučnici dokazali čudesan efekat!

Okupili smo se u kući moje mame, zato što smo se mnogo zabrinuli jer smo mislili da joj je lekar dao visoku dozu nekog leka: "Birga me za sve", neku dozu od 1000 mg....mogla se lako predozirati.

Odlucili smo da pomognemo mami kako bi je udaljili od bilo kakve zavisnosti o nekom leku anti-bes. Ali, ostadosmo iznenađeni kad smo seli pored nje i ona nam objasnila kako stvari stoje:

"Trebalo mi je puno, puno vremena, dok sam uspela da shvatim da je svako odgovoran za svoj život. Trebale su mi godine kako bih otkrila da moja depresija, moja nesanica i moj stres, neće nikad rešiti neki od vaših problema.

Ja nisam odgovorna za vaše postupke, ali sam odgovorna za moju reakciju koju sam pokazivala. Došla sam do zaključka da je moja dužnost prema samoj sebi, da budem mirna i ostavim vama da rešite ono što se od vas očekuje.

Išla sam na časove joge, meditacije, čuda, razvoja ljudskog bića, mentalne higijene, vibracija, neurolingvističke programacije i, u svima njima sam našla zajednički sadrzaj: svi na kraju idu ka istom cilju.

Bolje sprečiti nego lečiti: Ovako nas telo upozorava na infarkt!

Ja mogu uticati na samu sebe, a vi imate sve resurse da bi sredili vaše živote. Mogu vam dati savet samo ako mi ga zatražite, a vi ćete odlučiti da li ćete ga slediti ili ne.

Dakle; od danas, pa nadalje, prestajem biti zona u koju ćete odlagati vaše odgovornosti, vase krivice, prestajem da budem upijač vaših žalopojki, advokat za vaše greške, zid plača, depozit za vaše obaveze, onaj ko mora rešiti vaše probleme ili vaš rezervni točak koji vas treba odmeniti u vašim obavezama.

Od danas proglašavam sve vas: odraslima, nezavisnim i samodovoljnima."

Od toga dana, porodica je počela da funkcioniše mnogo bolje, zato što su svi znali šta im je činiti."

Veoma je važno da znate: Evo koje lekove možete da pijete zajedno, a koje nikako ne smete!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs