Obavezno

Mama se mora fotografisati: Evo zašto je to važno!

To što vi fotografišete ostaje zauvek i ni jedan selfi ne može da donese  takvu emociju kako iznenadna fotografija

Porodica 18.11.2018. - 13:05h Autor: Zelena učionica
Foto: Shutterstock

Dragi očevi, fotografišite je! Nju, majku svoje dece. Znam da baš u ovom trenutku držite svoj telefon. Verovatno vam je telefon uvek u ruci ili pri ruci. Pa svima nam je. Zato, učinite uslugu svojoj deci i njihovoj majci i – fotografišite je. Nju. Majku svoje dece. Ljubav svog života. Onu koja tako predano radi zajedno sa vama da bi porodica bila na okupu i srećna. Da bi bila upravo to što jeste. Slikajte je češće.


Pre neki dan sam gledala fotografije na svom telefonu i shvatila da imam tonu slika svog muža sa decom, ali da ima jedva poneka na kojoj sam i ja. I za to sam sama kriva. Ili sam uvek iza kamere ili ne želim da me krišom slika. Zato što uvek mislim kako nisam dovoljno lepa, sređena, ili kako će uhvatiti loš ugao. Kao da je to važno.


Ali ne mora tako da bude. Svakoj porodici potrebne su fotografije na kojima je i mama. Naravno da uživam kada listam one slike na kojima su deca zaneta u igri, sama ili sa tatom. Ali, kada jednog dana sve to digitalno blago deca
budu pregledala, želeće da na njemu pronađu i mamu.

 

Kejt Midlton kao sasvim obična mama: Šta su joj nestašni Džordž i Šarlot radili ceo dan! (FOTO)
 

Mama se mora fotografisati
Mama se mora fotografisatifoto: Shutterstock

Zato, tate, ako imate pored sebe ženu poput mene, jedne večeri dok bude čitala deci priču za laku noć, izvadite telefon i fotografišite. Bez upozorenja.

 

Bez pripreme. Samo fotografišite.


Kada je u kuhinji i objašnjava deci da će slatkiš dobiti nakon ručka, fotografišite. Ako se valja po podu sa decom ili im pomaže oko domaćeg, fotografišite. Vreme toliko brzo prolazi i deca rastu kao iz vode. Pre nego što se okrenete, oni će pakovati kofere i spremati se da započnu život van roditeljskog doma.


Fotografišite.


Možda zvuči grubo, preterano, nezamislivo, ali jednog dana ni nje neće biti i sve što će deci ostati biće uspomene.

Zato, fotografišite.


Fotografišite da se zabeleži sva ljubav koju je za njih od prvog dana imala. Fotografišite da se uvek sete kako je bila tu za njih. Fotografišite da se ne zaboravi koliko je divna. Nije važno da li joj je kosa čista, da li je u pidžami
ili kecelji, molim vas, fotografišite.

 

Besna, očajna i premorena mama osula paljbu po svom lenjom mužu: Treba mi pomoć! (FOTO)

Mama se mora fotografisati
Mama se mora fotografisatifoto: profimedia


Ja sam mamu izgubila kad sam imala 20 godina. Sve što imam danas su fotografije. Gledam fotografije nje koja me drži u krilu smejući se nečemu smešnom što sam rekla. Zumiram njene oči, njene ruke, ne bih li videla da li i moje liče na njene kako godine odmiču. Takve stvari ne može da uhvati nijedan selfi. Molim vas, fotografišite.


Vaša deca i njihova mama će vam jednog dana biti na tome zahvalni.

 

Moglo bi skupo da vas košta: Ovakve fotografije nikada ne smete da objavljujete na društvenim mrežama!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...