Kađenje

Kako tamjan tera zlo iz kuće: Prizovite mir i blagostanje jednostavnim ritualnom!

Mir u glavi znači mir u kući. Sprovedite ovaj jednostavan postupak svaki put kad osećate da ne možete dalje

Porodica
10:25h Autor:
Foto: Shutterstock

Ukoliko ovih dana osećate nemir i negativnu energiju koja vas okružuje i guši vreme je da preduzmete nešto po tom pitanju. Stari provereni metod da od sebe, ali i iz kuće oterate negativnu energiju je da upalite tamjan, da okadite kuću, zapalite sveću i prekrstite se.

 

Kada se tamjan topi na žeravici, kolutovi dima dižu se ka plafonu šireći svoj prijatni miris. To podizanje dima ka plafonu simbolično predstavlja uzdizanje naše molitve ka Bogu.

 

Kako biste se rešili negativne energije i loše sreće, pratite ova tri koraka:

 

1. Okadite kuću

 

Kroz celu istoriju čovečanstva, tamjan je upotrebljavan prilikom lečenja raznih bolesti. U aromaterapiji, tamjan se koristi za ublažavanje i lečenje depresije, histerije, stresa i napetosti.

 

Smatra se da inhaliranjem ili jednostavnim udisanjem tamjana možemo ublažiti probleme sa disanjem kao što su: alergije,astma, bronhitis, sinusitis, prehlade itd.

 

Veoma je bitno da kada zapalite tamjan sa njim prođete kroz celu kuću i tako izvršite energetsko čišćenje doma. Bitno je da vam kuća pri tome bude pospremljena i da se vi nakon toga istuširate kako bi sa sebe sprali negativnu energiju. Ovaj ritual možete ponavljati kada god osetite potrebu za tim.

 

Poznata je činjenica da tamjan ubija bakterije u vazduhu i da ta "sterilna sredina", bez bakterija, traje i do mesec dana.

 

Molitva Alekse Šantića: Leči patnju i uliva nadu, može da vam promeni život iz korena!

Kako tamjan tera zlo iz kuće
Kako tamjan tera zlo iz kućefoto: Shutterstock

 

2. Zapalite voštanu sveću u kući

 

Prilikom kađenja kuće, obavezno zapalite jednu voštanu sveću. Njen plamen će vam pomoći da se povežete sa nečim višim, ali i sa svojom unutrašnjom snagom i mudrošću. Ukoliko imate neku muku, nedoumicu, žaljenje ili kajanje, bitno je da zapalite sveću i da svoj bol pošaljete preko plamena sveće. Sa tim ćete uspeti da odagnate baram deo problema koji vas pritiska.

 

Stari Egipćani su verovali da jednostavno gledanje u plamen sveće pomaže običnom čoveku da se poveže sa Bogom i da će mu Bog pri tome pomoći i zaštiti ga.

 

Najmoćnija molitva Bogorodici: Izbavlja iz nevolje, nepravde i potištenosti!

Kako tamjan tera zlo iz kuće
Kako tamjan tera zlo iz kućefoto: Profimedia

 

3. Prekrstite se

 

Ruski naučnicu su nedavno izneli fascinantna istraživanja prema kojima su otkrili da svi mikrobi nestaju iz vode ako se ona prekrsti. Naučnici su ustanovili da voda menja svoju strukturu, postaje "čistija" onaj momenat kada se nad njom pročita molitva "Oče naš" i kada se voda prekrsti.

 

Delovanje časnog krsta na telo čoveka ima isto fascinatnu moć. Naime, isto istraživanje sprovedeno u Moskvi, u laboratoriji medicinsko-bioloških tehnologija “NII”, otkrilo je da kada se čovek prekrsti on postaje znatno smireniji i vaća istinski duševni mir.

 

Stoga na vama je samo da odvojite par minuta, isključite kompjuter, telefon i televizor i izvršite ova tri jednostavna rituala. Negativna energija u kući će se znatno smanjiti, a vi ćete biti dosta smireniji.

 

Unose sreću, blagostanje i novac: Ove biljke obavezno treba da imate u kući!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...