Rosa škole roditeljstva

Za sigurnije roditeljstvo i srećne bebe

Sve što radite, podređeno je biću koje jedva čekate da upoznate i upravo zbog toga javljaju se nedoumice, ali i osećaj odgovornosti

Porodica
Autor:
Za sigurnije roditeljstvo i srećne bebe
Foto: Promo

Moramo priznati da je trudnoća, rast i život bebe u stomaku najčudesniji osećaj u životu svake majke. Još nesvesni svih čari drugog stanja, vrlo strpljivo iščekujete prve signale koji potvrđuju da beba u stomaku raste. A onda jednog sasvim uobičajenog dana, sasvim nežno, skoro nestvarno osetite dodire u dubini tek naraslog stomačića. Potpuno oduševljeni od sreće pokušavate da objasnite svom partneru kako je to najmagičniji dodir koji ste ikad osetili. Meseci se nižu, vi se polako zaokrugljujete i iako ste oličenje sreće i zadovoljlstva, počinjete da razmišljate o nekim stvarima o kojima uopšte do sada ne biste razmišljali. Sve što radite, podređeno je biću koje jedva čekate da upoznate i upravo zbog toga javljaju se nedoumice, ali i osećaj odgovornosti. Imate mnogo pitanja na koja su vam potrebni odgovori – putovanja u trudnoći, epiduralna anestezija ili kako ćete se snaći sa dojenjem i ishranom bebe. Na sva ova pitanja, odgovori „čekaju“ u Rosa školama roditeljstva.

U domovima zdravlja u Požarevcu, Ubu, Svilajncu, Kuršumliji, Sjenici, Spskoj Crnji, Svilajncu, Vranju, Bojniku, Batočini, Dimitrovgradu, Bosilegradu, Rumi i Vršcu otvorene su Rosa škole roditeljstva u kojima budući roditelji dobijaju stručne savete i podršku tokom trudnoće i prvih godina odrastanja deteta. Timove škola čine pedijatar, ginekolog, stomatolog, patronažna sestra, koji su prolaze akreditovanu obuku Gradskog zavoda za javno zdravlje, koja je u skladu sa poslednjim profesionalnim standardima u ovoj oblasti.

Škole roditeljstva nalaze se u kompletno renoviranim i opremljenim prostorijama, a budući roditelji kroz predavanja, vežbe i radionice, imaju priliku da dobiju kredibilne i stručne savete o toku i fazama trudnoće, značaju dojenja, pravilnoj ishrani trudnica i beba, porođaju i nezi bebe, ali i da dobiju odgovore na sva pitanja i nedoumice.

U Srbiji će u saradnji sa Ministarstvom zdravlja biti otvoreno ukupno 20 Rosa škola roditeljstva, a slede otvaranja škola u Bečeju, Nišu, Boljevcu, Užicu i Koceljevi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs