Iskreno

Pevačica uzdrmala Srbiju: Ova majka gine za svoje dete, a direktorka osnovne škole je oterala!

Prošle jeseni Aca je krenuo u skolu. Krenula je frka. Dolazio je iz škole totalno snužden, prestao je jesti, budio se po par puta noću plačući, totalno rastrojstvo
Porodica
12:24h Autor:
Pevačica uzdrmala Srbiju: Ova majka gine za svoje dete, a direktorka osnovne škole je oterala!
Foto: Printscreen/ Facebook/ Ida Prester

Pevačica bedna Lollobrigida, Ida Prester, doselila se u Beograd pre pet godina, udala se i ovde odgaja dva sina. S vremena na vreme na svom Fejsbuk profilu objavi po neki status koji zna da uzdrma javnost iskrenošću i neposrednošću.

Tako je bilo i ovaj put:

"Jedna lijepo/gorka priča.

Goca nam vec 4 godine povremeno pomaže s čišćenjem stana. Najpedantnija je osoba koju znamo, nenametljiva ali direktna, draga i pametna.

Toliko nam se svidjela i imamo povjerenja u nju da smo je angažirali i kao sitericu dok smo na poslu.

S Riom je fantastična, jako ga voli, stalno s njim priča, guguće, mazi ga. Beba uživa s njom.

I da, skroz nebitno inače, ali bitno za nastavak - Goca je Romkinja.

<\/div>

Iako je jako mlada, Goca je samohrana majka sedmogodisnjem Aci. Strašno se trudi oko njega, vodi ga na razne treninge, akcije, kod logopeda.. Trči da sve postigne.

Prošle jeseni Aca je krenuo u skolu. Krenula je frka. Dolazio je iz škole totalno snužden, prestao je jesti, budio se po par puta noću plačući, totalno rastrojstvo.

"Mama oni mi kažu da sam ciganjsko dete, što to znači? Ja sam stalno sam, samo viču na mene, nitko se neće družiti sa mnom.."

Goca je otisla u školu na sastanak s učiteljicom i direktoricom da vidi kako bi se Aca mogao lakše integrirati. Da se popriča s djecom, da učiteljica obrati pažnju.

Al kad je došla na sastanak, dogodila se filmska scena. Direktorica joj direktno u facu rekla da ona nije za to da se Romska djeca upisuju u njenu školu, jer puno roditelja koji doniraju financijska sredstva školi ne gledaju na to blagonaklono. Drugim riječima, upisala je jer mora po zakonu, al niste dobrodošli.

<\/div>

Romska zajednica ima strašne probleme, to je jasno. Veliki broj djece je na ulici, zanemareno, bez mogućnosti školovanja, bez ikakve roditeljske potpore. I sad se dogodi rijedak primjer - mama koja pogiba za svoje dijete, koja se razapinje da mali bude u obrazovnom sustavu i dijete koje je spremno učiti. Nakon ovakvog dočeka - koji Rom ne bi odustao? Ko ne bi digo ruke i rekao nosite se i vi i vaša škola?

Goca nije odustala. Prebacila je Acu u drugu školu u skroz drugi dio grada. Ima 45 minuta do škole, al ide svaki dan, s maminim gablecom u rancu.

Jučer je bio zadnji dan škole. Ima sve petice, osim matematike četvorku.

Bravo Goca, bravo Aco!

A direktorica skole u Borči je izgubila priliku da se ponosi jednim malim vrijednim dečkom!"

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs